To je to što me zanima!

Premijer Sanader je protiv bojkota slovenske robe...

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Ivo Sanader je poslije hitnog sastanka sazvanog zbog slovenske blokade pregovora kazao kako se Hrvatska neće osvećivati svojim susjedima
Vidi originalni članak

Nakon sastanka s predstavnicima parlamentarnih stranaka premijer Ivo Sanader kazao je kako se Hrvatska neće osvećivati susjedima. Dodao je i kako je sigurno da se mi nećemo ponašati prema Srbiji onako kako se Slovenija ponaša prema Hrvatskoj. Na hitnom sastanku s koalicijskim partnerima i oporbom sazvanom zbog slovenske blokade pristupnih pregovora, neki su oporbeni čelnici kao i dužnosnici iz vladajuće stranke tražili da se Hrvatska oštro postavi prema Sloveniji i da se odnosi radikaliziraju, piše Večernji. Sanader je odbacio takve zahtjeve. Hrvatska neće odustati od pregovora s EU, nego će se i dalje ubrzano pripremati za ulazak u EU.
- Naša je poruka javnosti da znamo kako riješiti ovaj problem. Nema razloga ni za kakvu paniku. Hrvatska će taj problem riješiti. U pitanju su tjedni ili mjeseci - rekao je Sanader pri čemu mu je opozicija pružila potporu. Sanader je ponovio da slovensku odluku smatra vrlo lošom. Hrvatska ne može pristati na to da joj se zabranjuje upotreba bilo kojeg dokumenta u budućem arbitražnom postupku o međudržavnoj granici. Na sastanku nije bilo šefa SDP-a Zorana Milanovića. Umjesto njega došli su SDP-ovci Milanka Opačić i Neven Mimica. Pred članovima Ekonomskog vijeća Sanader je odbio pozive na bojkot slovenskih proizvoda i to smatra neprihvatljivim.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Mina 19.12.2008.

    Al svejedno cemo bojkotirati! Jedva cekam da tresnu na zemlju!

  • hogarko 19.12.2008.

    Dajte nam Janšu,evo vam Sanader za njega+Mesić gratis.

  • miki4321 19.12.2008.

    Uaaaa slovenija. Živila hrvatska i hrvatski narod.

Komentiraj...
Vidi sve komentare