To je to što me zanima!

Premijer Sanader Papu pozvao u posjet Hrvatskoj

Vodstvo Demokršćanske internacionale, čiji je Ivo Sanader potpredsjednik, posjetilo Castel Gandolf. Papa im je govorio o obitelji i ljudskim pravima
Vidi originalni članak

Bilo bi mi drago da posjetite Hrvatsku kad Alojzije Stepinac bude proglašen svetim. No otvorenih srca Vas očekujemo i prije toga, kazao je u petak premijer Sanader papi Benediktu XVI i poljubio mu ruku. Uz hrvatskog premijera, audijenciji je nazočio i ministar kulture Božo Biškupić, ali i izvršni odbor Svjetskog udruženja demokršćanskih stranaka (DCI). Oni su u svoje udruženje u četvrtak primili HDZ, a Sanadera izabrali potpredsjednikom. Prilikom audijencije Papa im je govorio o obitelji, ljudskim pravima, ali i vrijednostima koje se temelje na etici.
Dan prije Sanader je u Rimu zbunio reportera najgledanijega satiričnog showa “Le Iene” Enrica Luccija, koji se bez zadrške izruguje političarima.
Sanadera je pitao tko je, a Sanader mu je odgovorio na tečnom talijanskom. Lucci je iz džepa izvadio novčanicu od 200 kuna i pitao Sanadera može li mu je promijeniti u eure.
- Nema problema, javite mi se nakon sastanka - rekao je Sanader mirnim glasom. I reportera ostavio bez teksta.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • cuhovopi 21.09.2007.

    nemam ništa protiv vjere, ni bilokoga, ali mislim da je crkva skrenula s puta. uči jedno, a vidi zbilju...

Komentiraj...
Vidi sve komentare