To je to što me zanima!

'Premijer se ponaša kao netko tko će uskoro biti u opoziciji'

Tomislav Karamarko je demantirao da se HDZ ikada zalagao za devalvaciju kune te podsjetio da se i u najtežim godinama zalagao za stabilnost nacionalne valute
Vidi originalni članak

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko demantirao je da se njihova stranka ikada zalagala za devalvaciju kune te podsjetio da se 'HDZ i u najtežim godinama zalagao za stabilnost nacionalne valute'

- Naravno da to nije točno, premijer vadi iz konteksta ono što ne treba vaditi iz konteksta, ono što je izrečeno na našem gospodarskog forumu. Premijer se ponaša kao netko tko će uskoro biti u opoziciji. On se počeo baviti problemima na kojima radimo s našim prijateljima Bavarcima. Mi ćemo isto štititi tečaj kune, u pitanju su strukturne reforme, rad javnih poduzeća i poticanje malog i srednjeg poduzetništva. To što je on danas ispalio i imao jedan monolog skoro čak i domoljubni što je mene iznenadilo, ali promašio je cijelu loptu, kazao je Karamarko u četvrtak u Dubrovniku.

Karamarko je prokomentirao je i izjavu kako bi SDP-u trebalo manje od pet godina za izlazak iz krize.

- Vidimo kako smo izašli iz krize nakon tri i pol godine njihove vladavine. Sad su sjetili, posjećuju pučke kuhinje i studentske menze. Premijer se služi sitnim smicalicama koje su vjerojatno rezultat rada njihovih skupih PR-ovaca - rekao je.

O zaduživanju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima kazao je kako je njihov interes u kamatama.

- Naša Vlada je postala stručnjak u zaduživanju, a ovo je prvi puta da imaju neku normalnu kamatu obzirom da je cijena kapitala u svijetu pala pa su puno, puno ranije mogli imati kredite za manju kamatu. 

Karamarko je kazao da je HDZ u minusu jer su ove godine imali velike troškove, pobjedničku kampanju i jer nemaju nikakvog prihoda osim iz proračuna. 

- Imali smo nešto donacija, a nažalost poslujemo kao i većina poštenih tvrtki u Hrvatskoj.

Osvrnuo se i na izjavu Milanovića kako je jedina pomoć Hrvatima u BiH podržavanje europskog puta.

- Premijer je otkrio Ameriku. Mi se cijelo vrijeme borimo za ravnopravnost Hrvata u BiH. Hrvati tamo imaju manje prava nego manjine u Hrvatskoj, kazao je.

Uhićenje Branimira Glavaša nije htio komentirati.

Idi na 24sata

Komentari 143

  • the devil 07.03.2015.

    ne brini karamarko sad ce bit love nesto sitno kad ce te opet ovaj primitivni narod izabat..tebe i tvoj hdz..samo steta da to neću bit hrvati koje ce glasati..

  • felipe 06.03.2015.

    I ti meni izgledaš...kao da nemaš ni najmanje kvalifikacije za premijera!

  • Silent Bob 06.03.2015.

    Pa i nema se smisla drukčije niti ponašati jer uskoro će i biti u opoziciji

Komentiraj...
Vidi sve komentare