Obavijesti

News

Komentari 143

'Premijer se ponaša kao netko tko će uskoro biti u opoziciji'

'Premijer se ponaša kao netko tko će uskoro biti u opoziciji'
1

Tomislav Karamarko je demantirao da se HDZ ikada zalagao za devalvaciju kune te podsjetio da se i u najtežim godinama zalagao za stabilnost nacionalne valute

VIDEO

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko demantirao je da se njihova stranka ikada zalagala za devalvaciju kune te podsjetio da se 'HDZ i u najtežim godinama zalagao za stabilnost nacionalne valute'

- Naravno da to nije točno, premijer vadi iz konteksta ono što ne treba vaditi iz konteksta, ono što je izrečeno na našem gospodarskog forumu. Premijer se ponaša kao netko tko će uskoro biti u opoziciji. On se počeo baviti problemima na kojima radimo s našim prijateljima Bavarcima. Mi ćemo isto štititi tečaj kune, u pitanju su strukturne reforme, rad javnih poduzeća i poticanje malog i srednjeg poduzetništva. To što je on danas ispalio i imao jedan monolog skoro čak i domoljubni što je mene iznenadilo, ali promašio je cijelu loptu, kazao je Karamarko u četvrtak u Dubrovniku.

Karamarko je prokomentirao je i izjavu kako bi SDP-u trebalo manje od pet godina za izlazak iz krize.

- Vidimo kako smo izašli iz krize nakon tri i pol godine njihove vladavine. Sad su sjetili, posjećuju pučke kuhinje i studentske menze. Premijer se služi sitnim smicalicama koje su vjerojatno rezultat rada njihovih skupih PR-ovaca - rekao je.

O zaduživanju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima kazao je kako je njihov interes u kamatama.

- Naša Vlada je postala stručnjak u zaduživanju, a ovo je prvi puta da imaju neku normalnu kamatu obzirom da je cijena kapitala u svijetu pala pa su puno, puno ranije mogli imati kredite za manju kamatu. 

Karamarko je kazao da je HDZ u minusu jer su ove godine imali velike troškove, pobjedničku kampanju i jer nemaju nikakvog prihoda osim iz proračuna. 

- Imali smo nešto donacija, a nažalost poslujemo kao i većina poštenih tvrtki u Hrvatskoj.

Osvrnuo se i na izjavu Milanovića kako je jedina pomoć Hrvatima u BiH podržavanje europskog puta.

- Premijer je otkrio Ameriku. Mi se cijelo vrijeme borimo za ravnopravnost Hrvata u BiH. Hrvati tamo imaju manje prava nego manjine u Hrvatskoj, kazao je.

Uhićenje Branimira Glavaša nije htio komentirati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 143
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu