To je to što me zanima!

Premijer uzeo 681 mil. dolara, sud kaže da to nije korupcija

Ured glavnog tužitelja izvijestio je da je 681 milijun dolara, koje je premijer Najib Razak primio na svoj bankovni račun, privatna donacija saudijske kraljevske obitelji
Vidi originalni članak

Malezijski glavni državi tužitelj oslobodio je optužbi malezijskog premijera Najiba Razaka optužbe za korupciju, piše BBC. 

Ured glavnog tužitelja izvijestio je da je 681 milijun dolara, koje je Najib primio na svoj bankovni račun, privatna donacija saudijske kraljevske obitelji. Kritičari premijera tvrdili su da je to novac iz malezijskog državnog investicijskog fonda.  Najib je cijelo vrijeme odbacivao optužbe zbog kojih se tražila njegova ostavka. Antikorupcijski dužnosnici ranije su kazali da je premijer novac dobio na dar od stranog uplatitelja. 

Malezijski glavni državni tužitelj Mohamed Apandi Ali napisao je u priopćenju da je novac bila osobna donacija kraljevske obitelji Saudijske Arabije koji je uplaćen u ožujku i travnju 2013. Najib je vratio 620 milijuna dolara. Na posljednjim općim izborima u ožujku 2013. na vlast u državi vratila se stranka Najiba Razaka. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Iskrena mala 26.01.2016.

    I da je u HR bi bio oslobođen i još bi dobio ispriku od Ministra zbog maltretiranja i odštetu za nanošenje duševne boli i narušavanja ugleda i časti.

  • Kolotura 26.01.2016.

    Po Hrvatskim kriterijima, čovjek je u pravu... Korupcije nema...

  • Nerd86 26.01.2016.

    Darežljiva familija...

Komentiraj...
Vidi sve komentare