To je to što me zanima!

Premijer: 'Zadovoljan sam rezultatima mjera zapošljavanja'

'Nezaposlenost smo spustili na 9,6 posto. Smanjen je postotak nezaposlenosti mladih sa četrdesetak posto na 28,9 posto, što smatramo da je odličan rezultat', kazao je
Vidi originalni članak

Na početku sjednice Vlade, premijer Andrej Plenković čestitao je novom dopredsjedniku vlade Tomislavu Tolušiću i novom ministru gospodarstva Darku Horvatu koji su dobili povjerenje u Saboru prošli petak i izrazio im dobrodošlicu.

Osvrnuo se na Dan obilježavanja 27. obljetnice formiranja Oružanih snaga RH, Dan Hrvatske vojske i Dan Hrvatske kopnene vojske, čestitajući Ministarstvu obrane RH Ministarstvu branitelja i svima koji su sudjelovali na organizaciji aktivnosti koje su se provodile u okviru obilježavanja obljetnice. Također je čestitao i Dan Hrvatskog sabora, kao spomen dan na konstituiranje prvoga demokratski izabranog višestranačkog Sabora 30. svibnja 1990. godine.

PLENKOVIĆ O RASTU: Rast BDP-a je dobar, ali treba raditi na proizvodnji i izvozu

Premijer je izrazio zadovoljstvo rezultatima aktivne kampanje politike zapošljavanju u Hrvatskoj. Riječ je o nastavku aktivnosti koje provodimo na mjerama zapošljavanja vrijedna 1,6 mld kuna.

- Znate da je nezaposlenost oko 9 posto, dakle niža nego što je bila 1991. godine. Nadamo se da će u sezoni riješiti probleme nedostataka radne snage u ugostiteljstvu, građevinarstvu i drugim industrijama. Smanjen je postotak nezaposlenosti mladih sa četrdesetak posto na 28,9 posto, što smatramo da je odličan rezultat, istaknuo je.

Spomenuo je posjet predsjednika bugarske vlade Boyka Borissova s kojim je razgovarao o jačanju suradnje i bilateralnih odnosa te poticanja investicija. 

NOVI ZAKON U SABORU Vlada uvodi red u studentske poslove, bit će i stroži nadzor

- Bio nam je predstavnik Europske banke za obnovu i razvoj, razgovaralo se o investiranju u hidroelektrane, ali i drugim investicijskim i infrastrukturnim projektima, nakon čega je otvorio sjednicu s prvom točkom dnevnog reda, na kojoj je ministar financija Mariće predstavio Strategiju upravljanja javnim dugom.

 

Idi na 24sata

Komentari 21

  • KOKKYCH 31.05.2018.

    Najlakše je biti glup kada sjeda uhljebnička plačica......ajde budi glup u privatnom sektoru

  • BozidarDolenec 31.05.2018.

    Svakodnevno puni autobusi radnosposobnih odlazi iz hrvatske stvarno veliki uspjeh HDZ-a,imaju se čime ponositi.

  • stoposto hrvat 30.05.2018.

    Znaju u njemačkoj i u drugim zemljama da je HDZ i SDP uništio Hrvatsku amen

Komentiraj...
Vidi sve komentare