To je to što me zanima!

Preminula djevojčica koja je ispala iz školskog busa

POŽEGA: Katarina je imala teške ozljede mozga i prijelom lubanje. Druga djevojčica, Martina R. (14) hitno je prebačena u KB Dubrava u Zagreb
Vidi originalni članak

U utorak ujutro na intenzivnom odjelu požeške Opće bolnice preminula je 14-godišnja Katarina Mihaljević, jedna od dvije djevojčice koje su u ponedjeljak ispale iz školskog autobusa. Njena sestrična, Martina Rukavina u utorak je hitno prebačena u Zagreb, gdje će liječnici nastaviti borbu za njen život i pokušati sanirati ozljede noge kako bi se izbjegla amputacija.
U domu poginule Katarine muk i tuga. Na vratima se pojavio, potpuno slomljen, vozač autobusa.
- Ne znam što bih rekao. I sam imam četvero djece i ne znam kako ću preživjeti ovu tragediju - tihim je glasom rekao vozač Ilija M. (42), koji je susprežući suze i s bolnim grčem na licu izrazio sućut obitelji. Otac malene Katarine Damir (46) mu je stisnuo ruku i rekao da će obojica morati skupiti snage i preboljeti tragediju.
- Djevojčice su stradale pred očima njihova dva mlađa brata, Martinin brat Marko (11) i Katarinin brat Josip (12) tog su jutra zajedno sa svojim sestricama putovali u školu istim autobusom - priča Martinina kuma, Mirjana Alešković čije su kćeri također bile u istom autobusu. Katarinin brat Josip vrištao je 'Moje seke više nema, mrtva je, ubit ću se i potrčao je prema Orljavi' sustigli smo ga i više ga nismo puštali iz ruku, rekla je. Martinin brat Marko kaže da se vrata na autobusu već dugo nisu mogla dobro zatvoriti, a kad je Katarina torbom dotakla vrata, ona su se naglo otvorila.
- Siguran sam da je autobus kojim je BT-Transport prevozio djecu bio tehnički neispravan. Radio sam 14 godina u ZET-u i znam da dijete od 14 kilograma ne može otvoriti vrata autobusa, ako su ona ispravna - rekao je otac preminule Katarine Mihaljević, čvrst u odluci da odgovorni odgovaraju za ovu strašnu tragediju.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • tatamlata 18.06.2012.

    Iako je proslo puno vremena ova nesreca je opet aktualna. Gore pise o djevojcici od 14 kg sto je sigurno pogreska ali da je djevojcina 14 ili 54 kg nije se smjela zadrzavati kod vrata busa niti se naslanjat na njih. Nazalost curice vise nema a nema ni pameti sto dokazuje ona baka koja je jucer ispala iz Busa u Karlovcu.

  • hope 03.10.2007.

    Sucut obitelji.Neka i oni i ona nadju mir, I Boze pomozi jadnom vozacu, nije covjek kriv.Ne mogu zamisliti kako se i roditelji i on osjecaju, Boze, pomozi im.

  • miro333 03.10.2007.

    kokyca i ti si isto naivna, pa jer ne mislis da je najlakse rec da je autobus bio tehnicki neispravan i okrivit tehnicki i sl. a sto je bus zapravo prestar za vozit ljude (djecu), iako ovaj na slici izgleda sasvim ok, a sto trpaju u autobuse dok nepocmu ispadat, a sto drzava donosi neke zakone vec godinama i nikako da ih donesu ili da se pocmu provodit?! niste vi tu da sudite, nazalost ovdje ce sudit hrvatsko sudstvo sto znaci da jos deset godina nece niko bit kriv, a onda ce okrivit onog najmanjeg ko je radio za najmanju placu i onaj koji je smio samo slusat druge - vozača... jebiga

Komentiraj...
Vidi sve komentare