To je to što me zanima!

Preminula hrabra majka: Život je dala za svog malog Nikolu

Jeleni je 2007. dijagnosticiran teški oblik tumora na mozgu. Nakon toga je dva puta operirana, no stanje joj se nije popravilo. U međuvremenu se odlučila na dijete
Vidi originalni članak

Jelena Trikić (30) iz Prijedora (BiH), koja je odbila jakim citostaticima liječiti tumor na mozgu kako bi uspjela do kraja iznijeti trudnoću , umrla je u subotu u jedan sat i 25 minuta u Kliničkom centru Banja Luka, javlja Večernji list.

Jeleni je 2007. dijagnosticiran teški oblik tumora na mozgu. Nakon toga je dva puta operirana, no stanje joj se nije popravilo. U međuvremenu se odlučila na trudnoću. Po začeću malenog Nikole odlučila je obustaviti liječenje jakim citostaticima, koji bi u majčinoj utrobi ugrozili njegov život. Odlučila je roditi dijete kako bi, kako je kazala, prije smrti “osjetila kako je biti majka”, u čemu je dobila potporu supruga. 

Jelena je prije 39 dana na svijet donijela zdravog sina Nikolu. Mediji su je prozvali "majka hrabrost".

Idi na 24sata

Komentari 239

  • IvanaJenna 24.11.2012.

    bez obzira sta ce moje misljenje neki tumaciti na svoj nacin, reci cu, planiranje trudnoce osobe s teskom bolescu u terminanom stadiju bolesti smatram nastranim.

  • yamalima 24.11.2012.

    Da sam ja mali Nikola jako bi voljela da je moja majka bila tako "sebicna" kako neki misle.Makar i da nemam majku kroz zivot ,sama pomisao da se moja mama nije libila dati zivot za moj zivot, bi me ispunjavala ponosom ,podizalo bi me to i jos bi se vise borila da svoj zivot ne protratim na gluposti nego na uzvisene stvari. Puno bi vise voljela imati takvu majku nego onu koja se uplasila zivota i raznih teskih situacija pa me iz straha za moj zivot abortirala.O onim majkama koje iz svojih hirova ostaju trudne pa ubijaju svoju djecu jer su vrlo racionalne i "znaju"se brinuti o sebi ,necu ni govoriti. Stvarno mi je zao onih koji jos uvijek nemaju sluha za takvu zrtvu. Bravo za malog NIkolu ,bravo za tatu njegovog i za njegovu hrabru mamu!! Za ovakve heroje ne cuje se svaki dan.

  • xxx20 23.11.2012.

    ja ne razumijem kako se usuđujete tako govoriti o ženi koja je umrla i koje vise nema...ona je napravila ono sta je željela i sta je mislila da je najbolje...svatko ima svoj život i svatko o sebi odlucuje...nitko od nas nezna sta nas očekuje i koja ce biti nasa posljednja želja...zato ne osuđujte druge nego brinite o sebi i svome životu

Komentiraj...
Vidi sve komentare