To je to što me zanima!

Preminuo je Joško Bačić Žila, čistač ribe i splitska legenda

Glumio je Žila u spotu Luke Nižetića, te u reklami za ključeve na jednoj lokalnoj splitskoj televiziji. Neki su ga znali i po nadimku Bufalo, jer je svojom sijedom kosom i bradom nalikovao na Buffalo Billa
Vidi originalni članak

Joško Bačić zvani Žila (65), prvi i najpoznatiji čistač ribe u Splitu, osoba koju su znali i voljeli baš svi u gradu, te opisivali kao „dušu od čovika“, umro je u subotu poslijepodne, piše Slobodna Dalmacija. Joško i njegov brat poznati po nadimku Žila odmalena su bili u poslu s ribom. Odrasli su u ribarskoj obitelji u srcu Dioklecijanove palače sa još šestoro braće i dvije sestre. Drago i Joško nekad su ribarili, a onda krenuli s komadanjem tuna na odreske za prodaju na splitskoj Peškariji. Kasnije su u ribarnici počeli čistiti kupcima ribu, a Joško se proslavio munjevitim "uređivanjem" girica i kirnji.

Među mušterijama stekao je kultni status opaljenim humorom, a jer im je znao došapnuti što treba gdje se nudi po nekoliko puta smrzavana riba i ona ulovljena u gradskoj luci. Posljednjih godina znalo se Žilu mlađeg viđati po rock koncertima, da se druži s Rambom Amadeusom, TBF-om ili u kultnoj lokalnoj gostioni Tri Volta, tik do njegova obiteljska doma, kako tamani pečenu kokoš s  Lukyjem.

Glumio je Žila u spotu Luke Nižetića, te u reklami za ključeve na jednoj lokalnoj splitskoj televiziji, slikavao se po Peškariji s Blankom Vlašić. Neki su ga znali i po nadimku Bufalo, jer je svojom sijedom kosom i bradom nalikovao na Buffalo Billa.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • uskočica 18.02.2018.

    počivao u miru Božjem legendo Splita.....sa nama si zauvijek...

  • škver 18.02.2018.

    Stric pjevačice Lidije !!!

  • Mali Ali1 18.02.2018.

    Vise clanaka o malim ljudima....!

Komentiraj...
Vidi sve komentare