To je to što me zanima!

Preminuo međugorski svećenik fra Kutleša, imao korona virus

Smrt je potvrdio i Stožer za civilnu zaštitu Hercegovačko-neretvanske županije. Napomenuli su da je svećenik i ranije bolovao od kroničnih bolesti
Vidi originalni članak

U Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru u 77. godini je preminuo međugorski svećenik fra Ante Kutleša.On je bio jedan od zaraženih korona virusom u tamošnjem samostanu.

Smrt je potvrdio i Stožer za civilnu zaštitu Hercegovačko-neretvanske županije. Napomenuli su da je svećenik i ranije bolovao od kroničnih bolesti. 

Ovo je četvrti smrtni slučaj od izbijanja epidemije na prostoru Općine Čitluk, a 10 u Hercegovačko-neretvanskoj županiji, prenosi Slobodna Dalmacija. 

Fra Ante Kutleša rođen je 1944. godine u župi Prisoje kod Tomislavgrada. Studirao je u Visokom, Sarajevu i Königsteinu. U Konjicu je službovao do 1974. godine, nakon čega odlazi u misije u Zairu, današnjem Kongu. Vratio se 2017. godine i od tada je bio duhovni pomoćnik u Međugorju.

Svoju zlatnu misu (50 godina od služenja prve mise) proslavio je u srpnju prošle godine u Međugorju.

Idi na 24sata

Komentari 41

  • vidum 19.04.2020.

    Jesi vidija don Josipe? Ako korona dođe iz Rima u Međugorje i tamo ubije svećenika, što bi tek bilo u jednoj seoskoj crkvici?

  • jozicalen9 19.04.2020.

    Nisam znao da i svečenici mogu umrijeti od virusa, mislio sam da svevišnji njih čuva.

  • Pravilobr2 19.04.2020.

    Mnoge od vas trebalo bi izpisati iz crkve.

Komentiraj...
Vidi sve komentare