To je to što me zanima!

Preminuo prvi nasljednik Franje Tuđmana

Nakon kratke i teške bolesti, akademiku Vlatku Pavletiću (77) zatajilo je srce u zagrebačkoj KB Dubrava. Dva mjeseca bio je hrvatski predsjednik
Vidi originalni članak

Književnik, kritičar i političar Vlatko Pavletić umro je u srijedu u devet sati ujutro.
- Bili smo veliki stranački i obiteljski prijatelji. Kad je HDZ izgubio Tuđmana, Pavletić me podržavao i savjetovao kad sam iznosio viziju HDZ-a - prisjetio se premijer Sanader.
Političku karijeru Pavletić je započeo u Gradskom komitetu SK Zagreb, a iz Komiteta i partije izbačen je kao hrvatski nacionalist. U politiku se vratio 1990. godine kao ministar prosvjete. Bio je predsjednik Sabora, a nakon smrti Franje Tuđmana dva mjeseca i privremeni predsjednik Republike.
U mirovinu se povukao 2004. godine i posvetio pisanju. U autobiografiji “Prisjećanja o sebi i drugima” Pavletić je otvoreno progovorio o svojim intimnim iskustvima. Komemoracija Vlatku Pavletiću bit će u ponedjeljak u 10 sati u Saboru, a posljednji ispraćaj isti dan na Krematoriju u 14 sati.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • tina736 19.09.2007.

    E MOJ TUĐMANA DA SI ŽIV, NEBI BILI KAKO VEĆ ZNAMO DA JE.. TI SI BIO VOĐA I POLITIČAR, A ŠTA JE SADA OVO? LJUDI GINU PO POŽARIMA JER JE VLADI VIŠE STALO DO ODNOSA SA POJEDINIM DRŽAVAMA,PA SE ŠALJU KANADERI...A VATROGASCI GINU! ŠTA, NIKO NE POVLAČI TO PITANJE!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare