To je to što me zanima!

Preporod traži izmjenu Zakona o elektroničkim medijima

Legendarni zagrebački Radio 101 kolateralna je žrtva nedavno izmijenjenog zakona. Ne dopušta se prenošenje koncesije i time je poznata radijska postaja u pat poziciji
Vidi originalni članak

Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu Preporod stao je na stranu Radija 101. Pozvao je saborske zastupnike da na rujanskoj sjednici izmijene Zakon o elektroničkim medijima, i to tako da se ostvare zakonske pretpostavke koje će radnicima Radija 101 omogućiti nastavak rada.

Naime, kako nam je objasnio stečajni upravitelj Maroje Stjepović, Radio 101 nije moguće prodati jer novi zakon, koji je donesen u srpnju, ne dopušta prenošenje koncesije i time je poznatu radijsku postaju stavio u “pat poziciju”. Onemogućilo je to i Jurja Hrvačića, vlasnika Media servisa, da kupi Stojedinicu.

Opstanak trgovačkog društva bio bi moguć jedino da se dugovi pretvore u udjele u tvrtki, no kako su među vjerovnicima i država i ZAMP, to nije moguće.

- Odgovaralo bi nam da se donese novi zakon po kojem bi bio moguć prijenos koncesije. Zakon je samo kozmetika koja ne ide u korist transparentnosti medija - kaže Stjepović koji na pitanje je li došao kraj legendarnom zagrebačkom radiju nije mogao odgovoriti.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare