To je to što me zanima!

Preporuke za svadbe: Nemojte zvati ljude starije od 65 godina

Preporučuje se i evidencija gostiju, kao i ne pozivanje gostiju starijih od 65 godina ili onih koji boluju od kroničnih bolesti. Uzvanici se ne bi trebali grupirati, nego odmah ići do svog mjesta
Vidi originalni članak

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je detaljne preporuke za svadbe.

Uz uobičajeno pozivanje na razmak od metar i pol kao i pridržavanje higijene, preporučuje se i da osoblje na svadbi nosi maske. Do 15. lipnja preporučuje se maksimalno 100 ljudi u zatvorenom prostoru, a na otvorenom 150. Od 15. lipnja ta brojka raste na 200, odnosno 250, dok od 1. srpnja u zatvorenom može biti 300, a na otvorenom čak pet stotina ljudi.

Preporučuje se i evidencija gostiju, kao i ne pozivanje gostiju starijih od 65 godina ili onih koji boluju od kroničnih bolesti. Uzvanici se ne bi trebali grupirati, nego odmah ići do svog mjesta.

- Preporučuje se da najprije ulaze uzvanici koji sjede u najudaljenijem dijelu prostora gledajući od vrata i tako po redu. Preporučuje se da za istim stolom budu smješteni uzvanici iz istog kućanstva. Također se preporučuje da raspored sjedenja bude točno utvrđen i nepromijenjen tijekom trajanja svadbenog slavlja -piše u preporuci.

Između publike i glazbenika koji nastupaju razmak bi trebao biti četiri metra, a postoje pravila i za podij:

- Broj osoba koje istovremeno mogu boraviti na plesnom podiju ovisi o veličini podija te je preporuka da se osigura prostor od 4 metra kvadratna po osobi. Tijekom aktivnosti intenzivnijeg plesa preporučuje se održavanje fizičke udaljenosti od 2 metra između osoba, osim između članova istog kućanstva ili osoba koje su uobičajeno u bliskom kontaktu.

Više pročitajte OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 60

  • mala vatra 29.05.2020.

    Niti pop koji je stariji od 65 ne smije ih vjenčati...glupost na entu potenciju...

  • MOC JE U ZNANJU 29.05.2020.

    Bože , daj nam zdrav razum i pamet i zaštiti nas od svih političkih i farmaceutskih mafijaša .

  • mala vatra 29.05.2020.

    Znači dalnja diskriminacija starijih osoba...i baka i deda ne mogu unuci ili unuku na svadbu..samo nek pošalju koverte...

Komentiraj...
Vidi sve komentare