To je to što me zanima!

'Prepucavanje je znak lošeg ukusa, no premijeru odgovara'

Grabar Kitarović sada radi za Milanovića, kaže Puhovski i dodaje da sad postaje jasno da ona nije predsjednica svih građana, nego samo polovice koja ju je izabrala
Vidi originalni članak

Prepucavanje preko pisama i priopćenja svakako je znak lošeg ukusa i premijera i predsjednice, kaže politički analitičar Žarko Puhovski, no ističe kako sve to odgovara Zoranu Milanoviću.

- Kolinda Grabar Kitarović sad radi za Milanovića, koji je nakon Josipovićeva poraza shvatio da ne može dobiti sve glasove. Zato se sad fokusira da dobije sve svoje, a to će postići tako da ih uvjeri da je u ratu s HDZ-om i predsjednicom. Već neko vrijeme mu i Karamarko pomaže svojim ideološkim podjelama - kaže Puhovski. Dodaje kako je ona prilično naivno ušla u ovaj sukob i sad joj se oslabljuje pozicija.

- Sad postaje jasno da ona nije predsjednica svih građana, nego samo one polovice koja ju je izabrala - zaključuje Puhovski. Socijalni psiholog Ivan Šiber bio je vrlo kratak.

- Ključna stvar za Kolindu Grabar Kitarović mora biti da pokaže distancu, a ona sad ispunjava domaće zadaće svog šefa - rekao je. Politolog Berto Šalaj kaže kako prepucavanje nije primjereno za premijera i predsjednicu, ali je ipak očekivano.

"Već smo ušli u kontinuiranu predizbornu kampanju"

- Već smo u kampanji mogli vidjeti da je Kolinda Grabar Kitarović sebi za cilj postavila smjenu ove Vlade, odnosno prijevremene izbore. Ovo ne može oštetiti Milanovića, sve dok ima parlamentarnu većinu. On to može iskoristiti za homogenizaciju svojih birača. On je već počeo koristiti retoriku o borbi između "nas i njih" i ti napadi predsjednice mu se u to uklapaju - kaže Šalaj, koji je uvjeren da ćemo svjedočiti još brojnim ovakvim prepucavanjima premijera Milanovića i predsjednice Grabar Kitarović.

- Već smo ušli u kontinuiranu predizbornu kampanju u kojoj će Kolinda Grabar Kitarović očito igrati vrlo važnu ulogu na strani HDZ-a - uvjeren je Šalaj. Također, ne vjeruje da će se predsjednica pojaviti na sjednici Vlade jer neće pristati na premijerove uvjete i na to da samo pasivno promatra.


Idi na 24sata

Komentari 129

  • magdalena63 23.02.2015.

    e joj, kad god sad vidim šećernu vatu, sjetit ću se ovog lika :( pf...

  • Cro Cop 23.02.2015.

    Puhovski je jos jedan od simpatizera SDP-a i Zorana Milanovica. Zato ovakvi komentari ne cude. Idi ti u SDP kod druga Milanovica druze Puhovski i tamo onda pametujte i govorite u ime svih nas.

  • LebronPetrovic 23.02.2015.

    Hrvatska je dražava Hrvata i nešto nacionalnih manjina, a ne "građana" po tebi Puhovski !

Komentiraj...
Vidi sve komentare