To je to što me zanima!

"Preseljenje HOS-ove ploče iz Jasenovca u Novsku je dobro"

Na pitanje očekuje li da će sada splasnuti pritisak medijske javnosti u vezi s HOS-ovom pločom koja je premještena u Novsku, Kuščević je rekao kako se nada da ćemo se konačno baviti važnijim temama
Vidi originalni članak

Ministar uprave Lovro Kuščević ocijenio je u petak da je premještanje spomen-ploče poginulim HOS-ovcima s natpisom "Za dom spremni" iz Jasenovca u Novsku dobro rješenje te istaknuo kako mu je drago da je izbjegnut "scenarij da hrvatska policija ide na hrvatskog branitelja".

"Drago mi je da se nije dogodio onaj scenarij koji su mnogi iščekivali i za koji su mnogi navijali, a to je, ne daj Bože, da hrvatska policija ide na hrvatskog branitelja", izjavio je Kušćević u Solinu uoči procesije i misnog slavlja kojim se obilježava blagdan Male gospe, zaštitnika grada Solina.

Po riječima ministra Kuščevića, dobro je da se pijetet "ostavio hrvatskim braniteljima i žrtvama Jasenovca".

"Ipak smo odali pijetet svim žrtvama, svima onima koji su pali za Hrvatsku, našli smo dobro rješenje", rekao je Kuščević i izrazio nadu da će Hrvatska u konačnici riješiti jednom zauvijek pitanja prošlosti, "a to znači svih simbola totalitarnih režima".

Na pitanje očekuje li da će sada splasnuti pritisak medijske javnosti u vezi s HOS-ovom pločom koja je premještena u Novsku, Kuščević je rekao kako se nada da ćemo se konačno baviti važnijim temama

 "Ja se nadam kako ćemo se konačno baviti važnijim temama, a to su gospodarstvo i demografija i da će mediji pratiti dobre stvari koje radi Vlada, a dobrih stvari ima jako puno", istaknuo je.

Idi na 24sata

Komentari 64

  • Zmar116 09.09.2017.

    Za razliku od obićnih smrtnika,postoje grupa povlaštenika kojima je jako dosadno,jer primaju mirovinu ,a ništa ne rade,pa se sad igraju visoke politike....Umjesto da dožive ugodnu i mirnu starost,poštovani od svih u državi,na kraju će ,zbog ovih već sada iritantnih akcija destabilizacije jedne normalne i umjerene vlade,bit prezreni od vlastitog naroda..Niti neću pomisliti što bi se tek događalo da je sad Zoki na vlasti..Plenki je ipak jedan malo smireniji lik pa kolko tolko drži sve pod kontrolom i ne raspiruje ovo iracionalno i meni totalno nedokućivo ,ponašanje ovih ljudi..Što bi sad još htjeli?Oba su pala ,imaju desnu vladu,desnu predsjednicu,prema ostalim građanima, imaju dobre mirovine,zaštićeni su na sve moguće naćine..Eto Plenki im je digao ovih dana za još 10% ionako dobre mirovine,ali opet nije dobro..Gospodo,što bi vi još htjeli? ...

  • kamenjar 08.09.2017.

    Srbocetnickim i JNA zlocincima se podizu spomenici,partizanski se obnavljaju i uljepsavaju a spomenici Braniteljima se ruse,premjestaju i skrnave !!!!! Strasno !!!!

  • malivz 08.09.2017.

    A gdje su sad šatoraši zar ih to ne vrijeđa zar ih ne vrijeđa da su prodani za par fotelja, zar ih ne vrijeđa da pupi naređuje gdje če ploća biti postavljena. Ako su ljudi poginuli u Jasenovcu a oni postavili ploću 20 km dalje u neku šumu i to nikoga ne vrijeđa. E pa mene vrijeđa a najviše me vrijeđaju domaći izdajice koje su sitno profitirali i time izdali poginule hrvatske brantelje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare