To je to što me zanima!

Prestat će disati više od čak 22 minute kako bi oborio rekord

Projekt "Pogled u plavo- promocija Hrvatske kroz ronjenje" promovira ljepote hrvatskog podmorja, ronjenje i ronilačke lokacije kao atraktivnu turističku ponudu
Vidi originalni članak

Rekorder Goran Čolak kroz projekt "Pogled u plavo - promocija Hrvatske kroz ronjenje" organizira pokušaj obaranja Guinnessovog rekorda u ronjenju na dah. Dvodnevna manifestacija će se održati 20. i 21. lipnja na otoku Viru. Ambasador projekta te europski i svjetski rekorder u ronjenju na dah, Goran Čolak pokušat će oboriti svoj osobni rekord u disciplini statika, a koji je trenutno 22 minute i 30 sekundi.

- Ovo je hvalevrijedna akcija promocije Hrvatske, ali i ronjenja općenito. Nadam se novom rekordu i velikom odazivu posjetitelja - rekao je Goran.

"Pogled u plavo- promocija Hrvatske kroz ronjenje" promovira ljepote hrvatskog podmorja, ronjenje i ronilačke lokacije kao atraktivnu turističku ponudu. A kroz projekt se podučava građane o očuvanju okoliša i odlaganju otpada na za to predviđena mjesta. Uz pomoć sponzora tvrtke C.I.O.S. Grupe organiziraju se edukativno- ekološke radionice.

Od ove godine se u projekt priključio i Algoritam kao predstavnik Guinness World records za Hrvatsku. Algoritam pazi da se u knjizi rekorda nađu i hrvatski rekorderi, a Čolak će zasigurno u nju u sljedećem izdanju ući jer njegov projekt to i zaslužuje. Pozadina projekta je i humanitarna akcija prikupljanja knjiga za poplavljena područja. Za svaku doniranu knjigu, Algoritam donira još jednu.

Bandić: Goran pomiče sve granice, vrag mu ne da mira

I zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nada se obaranju rekorda, pa je poželio sreću Goranu za kojeg ima samo riječi hvale.

- Goran pomiče sve granice, vrag mu ne da mira i ide dalje. Držim mu palčeve, a želim puno zdravlja, sreće i mirno more. Ovo je promocija ovog grada i Hrvatske više nego nas političara - rekao je Bandić.

Načelnik općine Vir Kristijan Kapović, koji je oduševljen projektom, vrlo je ponosan što će tako veliki događaj biti baš na otoku Viru i vrlo ponosan što je Goran izrastao u velikog šampiona.

- Izuzetna nam je čast što predstavljamo ovaj projekt s našim Goranom. Kažem "našim" jer on koliko je Zagrepčanin toliko je i s Vira. Još malih nogu je tu ljetovao i to je razlog što će se ovo održati na Viru- rekao je Kristijan Kapović.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Liverpool_YNWA 13.06.2014.

    kada god otvorim kaslic nemogu do zraka 36 min.

  • sindica2 13.06.2014.

    Što drugo reći,osim sretno Gorane!!!!!!!!!

  • Herzog(315178) 13.06.2014.

    Ne mogu vjerovati da čovjek može izdržati 22 minute bez zraka a da se mozak i vitalni organi ne oštete .

Komentiraj...
Vidi sve komentare