To je to što me zanima!

Presuda: Nacional mora platiti Karamarku 70.000 kn odštete

Zagreb: Tomislav Karamarko je od tjednika Nacional tražio odštetu jer je objavio intervju s Josipom Manolićem u kojemu ga je on nazvao ''doušnikom Udbe''
Vidi originalni članak

Prema nepravomoćnoj presudi, Nacional mora Tomislavu Karamarku platiti 70.000 kuna odštete . Također, Nacional mora ukloniti sporni intervju s web stranice ,  a po pravomoćnosti presude u roku od tri dana trebat će objaviti cijelu presudu. To je u petak odlučio Općinski građanski sud u Zagrebu na kojem je, podsjetimo, Tomislav Karamarko od tjednika Nacional tražio odštetu jer je objavio intervju s Josipom Manolićem u kojemu ga je on nazvao ''doušnikom Udbe''.

Karamarkov odvjetnik Veljko Miljević je rekao da će se žaliti na visinu odštete, a odvjetnica Nacionala Ivana Saucha je rekla da će se žaliti na presudu.

Autorica intervjua je ustvrdila da je to loša poruka medijima.

- Poruka medijima je da paze što rade, što objavljuju i što pričaju - rekla je Orhidea Gaura.

Podsjećamo, nakon autoriziranog intervjua Josipa Manolića u Nacionalu Karamarko od uredništva tjednika potraživao 180.000 kuna odštete zbog povrede časti, ugleda i dostojanstva te povrede osobnosti za duševno zdravlje.

Idi na 24sata

Komentari 305

  • Mislilac 21.02.2016.

    Sad dok je Karađorđe na vlasti, dobit će sve sudove.

  • Marin Tokić 04.02.2016.

    Lijepo je da zivimo u drzavi gdje politicari dobijaju desetke tisuca kuna za sto? A mi obicni smrtnici kao npr Ja sa 23 god. za ozljedu na radu i trajnim invaliditetom (amputaciju prstiju na nozi) imam pravo na maksimalan iznos od 20 000kn.? Po cemu se gledaju ti kriteriji?

  • fredaster 30.01.2016.

    sloboda medija! do sada si mogao stezati obicnim koznim kaisem, medjutim, / moj frend bi rekel ; cuj stari vremena se mijenjaju...../

Komentiraj...
Vidi sve komentare