To je to što me zanima!

Presuda Paravinji u trećem suđenju već sljedećeg tjedna

Kao i na protekla dva suđenja u Šibeniku, svjedoci i vještaci ostali su pri svojim ranijim svjedočenjima. Dakle, nikakvih novih momenata na ovom suđenju nema, rekao je odvjetnik Bilićevih
Vidi originalni članak

Ročište trećeg, ponovljenog suđenja Draganu Paravinji (47), optuženog za ubojstvo i pokušaj silovanja maloljetne Drnišanke Antonije Bilić (17), u srijedu je na Županijskom sudu u Splitu trajalo gotovo četiri sata. Saslušana su dva svjedoka te dva vještaka sudske medicine; vještak za biološke tragove te patolog sudske medicine. 

- Kao i na protekla dva suđenja u Šibeniku, svjedoci i vještaci ostali su pri svojim ranijim svjedočenjima. Dakle, nikakvih novih momenata na ovom suđenju nema. Iznenadilo bi me da dođe do izmjena. Po meni je nepotrebno došlo do ponovljenog suđenja jer se presudu moglo i preinačiti. U ponedjeljak će biti završni govori, a već idući tjedan očekujemo i presudu - kazao nam je Vinko Ljubičić, odvjetnik obitelji Bilić koja se na ročištu nisu pojavila. 

Dragan Paravinja je, kako doznajemo, opet pokušao 'isposlovati' oduljivanje procesa tražeći izuzeće sudaca, no to mu nije uspjelo. 

Podsjetimo, Paravinji se, prije prebacivanja slučaja u Split, dva puta sudilo na Županijskom sudu u Šibeniku gdje je dobio 40 godina zatvora. No, Vrhovni sud vratio je postupak na početak tražeći da se precizira je li Paravinja ubio Antoniju pokušavajući je silovati ili ju je ubio želeći prikriti pokušaj silovanja. Spis inače broji preko 3000 stranica te se ovaj treći postupak u Splitu vodi rekordnom brzinom. Nakon pripremnog ročišta nešto prije Božića prošle godine, svi dokazi su ponovno izvedeni i pročitani u samo dva ročišta. 

Paravinja je u zatvoru na splitskim Bilicama, gdje dijeli ćeliju s Draganom Vasiljkovićem, optuženim za ratne zločine. Do sada nije imao nikakvih ekscesa, za razliku od njegova boravka u šibenskom zatvoru gdje je gutao staklo i žilete te se sukobljavao s drugim zatvorenicima. 

Idi na 24sata

Komentari 43

  • Brantina 24.02.2016.

    Već??

  • Crni_i_C 24.02.2016.

    Jedino i ispravno je oslobađajuća presuda. Paravinja nije kriv.

  • Imota71 24.02.2016.

    Dati Ga Gladnim Svinjama..Da ga polako zderu

Komentiraj...
Vidi sve komentare