Obavijesti

News

Komentari 43

Presuda Paravinji u trećem suđenju već sljedećeg tjedna

Presuda Paravinji u trećem suđenju već sljedećeg tjedna

Kao i na protekla dva suđenja u Šibeniku, svjedoci i vještaci ostali su pri svojim ranijim svjedočenjima. Dakle, nikakvih novih momenata na ovom suđenju nema, rekao je odvjetnik Bilićevih

VIDEO

Ročište trećeg, ponovljenog suđenja Draganu Paravinji (47), optuženog za ubojstvo i pokušaj silovanja maloljetne Drnišanke Antonije Bilić (17), u srijedu je na Županijskom sudu u Splitu trajalo gotovo četiri sata. Saslušana su dva svjedoka te dva vještaka sudske medicine; vještak za biološke tragove te patolog sudske medicine. 

- Kao i na protekla dva suđenja u Šibeniku, svjedoci i vještaci ostali su pri svojim ranijim svjedočenjima. Dakle, nikakvih novih momenata na ovom suđenju nema. Iznenadilo bi me da dođe do izmjena. Po meni je nepotrebno došlo do ponovljenog suđenja jer se presudu moglo i preinačiti. U ponedjeljak će biti završni govori, a već idući tjedan očekujemo i presudu - kazao nam je Vinko Ljubičić, odvjetnik obitelji Bilić koja se na ročištu nisu pojavila. 

Dragan Paravinja je, kako doznajemo, opet pokušao 'isposlovati' oduljivanje procesa tražeći izuzeće sudaca, no to mu nije uspjelo. 

Podsjetimo, Paravinji se, prije prebacivanja slučaja u Split, dva puta sudilo na Županijskom sudu u Šibeniku gdje je dobio 40 godina zatvora. No, Vrhovni sud vratio je postupak na početak tražeći da se precizira je li Paravinja ubio Antoniju pokušavajući je silovati ili ju je ubio želeći prikriti pokušaj silovanja. Spis inače broji preko 3000 stranica te se ovaj treći postupak u Splitu vodi rekordnom brzinom. Nakon pripremnog ročišta nešto prije Božića prošle godine, svi dokazi su ponovno izvedeni i pročitani u samo dva ročišta. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Paravinja je u zatvoru na splitskim Bilicama, gdje dijeli ćeliju s Draganom Vasiljkovićem, optuženim za ratne zločine. Do sada nije imao nikakvih ekscesa, za razliku od njegova boravka u šibenskom zatvoru gdje je gutao staklo i žilete te se sukobljavao s drugim zatvorenicima. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.