To je to što me zanima!

Presuda u korist Bandića: Neće morati vratiti 18 milijuna kuna

Bandića se istraživalo zbog obračunavanja poreza na sredstva koja su ostala na njegovom računu za predsjedničku kampanju 2009. godine. Na račun su sredstva stizala i nakon što je kampanja bila gotova
Vidi originalni članak

Nakon što je Upravni sud u veljači ove godine zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića oslobodio poreznog duga u iznosu od 18 milijuna kuna, Visoki upravni sud Republike Hrvatske odbacio je žalbu Ministarstva financija na prvostupanjsku presudu, javlja Dnevnik.hr. 

Bandića se istraživalo zbog obračunavanja poreza na sredstva koja su ostala na njegovom računu za predsjedničku kampanju 2009. godine. Na račun su sredstva stizala i nakon što je kampanja bila gotova, zbog čega je USKOK otvorio istragu protiv njega. 

Porezna uprava je 2016. donijela odluku da je Bandić dužan 12 milijuna kuna plus kamate, odnosno 18 milijuna kuna. 

U veljači iduće godine Bandić je protiv tog rješenja podnio tužbu Upravnom sudu. Izvršenje rješenja je odgođeno dok se pravomoćno nije okončao postupak. U veljači ove godine Upravni sud presudio je u njegovu korist. 

Optužnica je Bandića teretila da je državu za vrijeme kampanje oštetio za 5,7 milijuna kuna, a s računa izvukao 24 milijuna kuna za koje nije platio porez.

Idi na 24sata

Komentari 150

  • vinko_matic 03.09.2019.

    Ne može njemu nitko ništa, on je partijski sekretar iz onih vremena, sve je kupio kaj je trebalo, lijevo,desno,srednje, dornje, doljnje... Kak bi rekli "komšije", para vrti gdje burgija (svrdlo) neće...

  • Mladi Jelen 03.09.2019.

    Zašto bih gospodi plati, ak mozete to vi, narod hrvatski..

  • Lun@777 03.09.2019.

    Nakaradni suci, nakaradni zakoni, a hrvatski političari se nakaradno bogate nama ispred nosa, tja, to su veliki domoljubi, časni likovi, ali samo za svoj džep. Da li smo stvarno "slučajna država"?

Komentiraj...
Vidi sve komentare