To je to što me zanima!

'Pretvarao sam se da sam mrtav ispod tijela ubijenih'

Svjedok je rekao da je 1995. preživio Srebrenicu glumeći da je mrtav pod gomilom leševa. Karadžić je rekao da svjedočenje iznose zbog dramatike
Vidi originalni članak

Bošnjak koji je svjedočio uz mjere zaštite rekao je na suđenju Radovanu Karadžiću da je preživio pokolj u Srebrenici jer se pretvarao da je mrtav ispod gomile strijeljanih ljudi. Predao se s 1000 Bošnjaka srpskim snagama u srpnju 1995. Iz školske dvorane su ih s povezima na očima odveli na livadu gdje su postrojeni i strijeljani. Preživio je glumeći smrt, a novi kamioni sa zarobljenicima su stizali svakih 15 minuta, čitao je sažetak izjave tužitelj Julian Nicholls, piše AP. Svjedok je bio zaštićen u strahu od osvete Karadžićevih pristaša. Karadžić je prigovorio svjedočenju i rekao da ga tužitelji iznose zbog dramatike, a sudac je odbacio prigovor i odbrusio mu da ne ometa sud. U Srebrenici je 1995. ubijeno 8000 Bošnjaka.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • bluesky 21.04.2010.

    meni bi najpošteniji sud bio da su ga predali majkama srebrenice.trajalo bi vrlo kratko bez troškova i razvlačenja a bilo bi vrlo učinkovito .

  • plavuša13 21.04.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • dalmatar 21.04.2010.

    Čudi me da se nije Ivo ukazao i u Srebrenici i ipričao se ?? A šta su četnici radili tih par dana sigurno jer na razini nacista. Stoga ovog četnika i ne triba sudit. Da žele tajne službe lako mogu locirat još goreg Mladića.Ja sam uvik za najpošteniji zakon :oko za oko. Znam da zvuči glupo ali logika boli kada se nekoga koljača koji je strijeljao mlade ljude sudi kao da je prošao autom kroz crveno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare