To je to što me zanima!

Pretvarao se da spava da i njega ne bi zlostavljali

Pulski dom užasa: Maloljetni zlostavljači su tukli i silovali dječaka (13). Jedan štićenik je satima slušao vapaje žrtve bojeći se za svoju sigurnost
Vidi originalni članak

Ne znamo kako se to moglo dogoditi. Nitko od nas nije čuo ništa. To se dogodilo na drugom katu sobe u gluho doba noći, a s obzirom na to da je glazba svirala u jednoj sobi, nije se ništa čulo, rekli su nam u nedjelju štićenici pulskog Doma za odgoj djece i mladeži. Tvrde kako je zlostavljani dječak (13) bio miran i povučen. Mali je rastom, kao i zlostavljači, a dječak koji je to učinio prije zlostavljan pa je vjerojatno zato i on zlostavljao njega. - Učinio je to jer je mali Rom - rekla je nekolicina štićenika. Ravnateljica Doma Blaženka Butorac tvrdi kako zločin nema veze s time što je dječak Rom.
- Ovo nam se dogodilo prvi put, ali to što se dogodilo zasigurno nije bilo na osnovi rasne mržnje - tvrdi Butorac. Dodala je i kako je još jedan dječak u trenutku spolnog zlostavljanja bio u sobi.
- Morao se praviti da spava kako i on ne bi bio žrtva zlostavljanja - rekla je ravnateljica. Tijekom kobne noći u ustanovi je bio dežuran iskusni odgojitelj koji je suspendiran do kraja istrage. Mlađi nasilnik (13) zatvoren je u sobi Doma i, prema riječima ravnateljice, pokazuje znakove kajanja.

STARIJEM PRIJETI ZATVOR, A MLAĐEMU NE MOGU NIŠTA
Stariji silovatelj (15) zadržan je iza rešetaka pulskog zatvora. On je kazneno odgovoran te mu se može izreći kazna maloljetničkog zatvora. Mlađem zlostavljaču ne mogu ništa jer je dijete i prema hrvatskom zakonu nije kazneno odgovoran.

POLICIJA:  BILO JE SILOVANJE
RAVNATELJICA: NIJE SILOVAN
I dok policija kaže da se radi o spolnom odnosu s djetetom, što je potvrdio Valter Opašić iz PU istarske, Butorac to demantira.
- Prema liječničkom nalazu, utvrđeno je kako je anus žrtve uredan, bez znakova krvarenja - kaže ravnateljica Doma.

ŽRTVE PADAJU U DEPRESIJU
Tako traumatizirana djeca postanu depresivna, prezatvorena i izgube vjeru u ljude. Često dolazi do poremećaja spavanja i hranjenja, a učestala je i fizička bol poput glavobolje i trbuhobolje, rekla nam je psihologinja Željka Čolović-Rodik.

NASILNIKE ĆE PREODGOJITI
Psihologinja smatra kako nasilnike, dok se još formiraju, treba preobratiti te stručnim tretmanima preusmjeriti kako ne bi izrasli u nasilnike, ubojice i silovatelje.

MINISTAR PRATI PULSKI SLUČAJ
Ravnateljica Doma poduzela je sve potrebne mjere po saznanju o zlostavljanju, u prvom redu usmjerene prema zbrinjavanju djeteta žrtve i tretmanu djece zlostavljača, rekao je ministar Darko Milinović.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • kompa 03.10.2010.

    ma ko zna možda je i odgajateljica pedofilka.....pa iskorištva dječake....

  • bustedagain 03.10.2010.

    Sutnit to sranje od potkupljene ravnateljice

  • tratuljonac 03.10.2010.

    gospodjo Butorac-ada si i vi malo rukujete. Sa drskom od lopate. Po licki?

Komentiraj...
Vidi sve komentare