To je to što me zanima!

Prevara 'zlatni lančić': Ljudima iz džepa izbio skoro 40.000 kn

Policajci iz Prve policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad muškarcem i sumnjiče ga za više kaznenih djela prijevare...
Vidi originalni članak

Muškarac (56) u Zadru je prevario staricu u klasičnoj „zlatni lančić prevari“. On se, kaže policija, 26. ožujka  u ulici Marka Marulića u Zadru, šećući se ispred oštećene 72-godišnjakinje, zaustavio i s tla podigao lančić za kojeg je naveo da je zlatni.

Onda je da bi zaradio novac on i zasad nepoznata osoba koja se predstavila kao zlatar, staricu doveo u zabludu o vrijednosti pronađenog nakita. Starica mu je nakon cijelog igrokaza isplatila 2.000 kuna.

Policajci iz Prve policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad muškarcem i sumnjiče ga za više kaznenih djela prijevare.

Tako ga sumnjiče ga da je u studenom 2017. godine u ulici Bože Peričića u Zadru na isti način prevario 76-godišnjaka koji mu je tom prilikom isplatio 3.000 kuna, u ožujku prošle godine u ulici Stjepana Radića u Zadru prevario  85-godišnjaka koji mu je tom prilikom isplatio čak 29.000 kuna, te u studenom prošle godine na predjelu Ravnica u Zadru prevario 73-godišnjaka koji mu je isplatio  3.300  kuna.

U srijedu, 3. travnja je na Obali kneza Branimira u Zadru na sličan način pokušao prevariti 75-godišnjaka. Uz kaznenu prijavu zbog kaznenih djela prijevare i pokušaja prijevare 56-godišnjaka policajci jučer predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.
 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Hiroo_Onoda 26.04.2020.

    Mog pokojnog starog su isto negdje oko glavnog kolodvora olakšali za nekih 500 kuna. Doma je ispričao neku priču kako su ga htjeli prevariti, ali nisu. Kad sam komentirao da su ga sigurno olakšali odvratio je sa protupitanjem - kak znam. Pa koliko si se brinuo za mene bio sam više na ulici nego doma - tak znam!

  • llltwisterlll 30.06.2019.

    danas frenda tak za*ebali... kakav mulac...

  • xnet0822 05.04.2019.

    Ae, sa običnom bižuterijom ... pa sad ti budi naivan da je to "zlato" !

Komentiraj...
Vidi sve komentare