To je to što me zanima!

Prevarantu dali 358,55 eura jer im je 'prodao priču' da će ih angažirati u filmu 'The Voice'

Višestruko osuđivani prevarant od žrtava je tražio novac za troškove odlaska u Monte Carlo na potpisivanje ugovora, a poslije im se nije javljao. Sve je priznao, a novac je potrošio na kokain
Vidi originalni članak

Kriv sam kako me optužnica tereti. Dugogodišnji sam ovisnik o drogama i smišljao sam načine kako da dođem do novca. Zbog toga sam kontaktirao S. M. H., s kojom sam radio prije 10-ak godina jer sam je htio angažirati kao PR menadžericu na snimanju filma u Zagrebu, dok bi se ugovor potpisivao u "Monte Carlu". Tako sam došao do kontakta s njezinim suprugom V. M., a zatim pronašao još dvoje od kojih sam uzeo novac. Ukupno sam pribavio nekoliko tisuća kuna, koje sam potrošio na kokain, sve je priznao na ispitivanju Riječanin Saša Š. (45). 

Riječ je o starom policijskom znancu višestruko osuđivanom zbog prijevara, krivotvorenja isprave, zlouporabe droga, no na Županijskom sudu u Puli krajem 2008. godine pravomoćno je osuđen na osam godina zatvora i zbog kaznenog djela uspostave ropstva i prijevoza robova. Tad su mu sudili zbog optužbi da je polusestru za 2000 eura prodao u roblje u Beograd gdje se ona morala prostituirati.

DOMOVINSKI RAT Nakon 32 godine: Dvojica optužena za ratni zločin protiv civila u Rakovici i Korenici 1991.

Nova optužnica Općinskog kaznenog državnog odvjetništva tereti ga da je u razdoblju od 27. travnja 2020. do 4. svibnja u Zagrebu, u nakani da se nepripadno okoristi, najprije se neistinito predstavio kao Sascha Malkovich, a potom neistinito predočavao V. M., K. P. i Ž. B. da će se u Zagrebu snimati film pod nazivom "The voice".

Uvjeravao ih je da će za potrebe snimanja trebati veći broj tehničkog osoblja, vozača i statista te ukoliko žele posao trebaju otići u "Monte Carlo" radi potpisivanja ugovora. Najprije, tvrdio je, moraju platiti određeni novčani iznos za troškove, što su oni, ne sumnjajući, i učinili te je Saša primio od V. M. 119,45 EUR-a, od K. P. 159,27 EUR-a te od Ž.B., iznos od 79,63 EUR-a, odnosno ukupno 358,35 EUR-a, koji iznos je za sebe zadržao te se više nije javljao. Tužiteljstvo traži da mu sud, za produljeno kazneno djelo prijevare, izrekne godinu dana zatvora.

TKO SE BOJI NOVIH ISTRAGA? Plenković ju je zamijenio gorom (namjerno). Sad slijedi opaka vendetta tužiteljice Laptoš

Sva trojica svjedoka ispričala su da ih je Saša tražio predujam na ime troškova koji im je odmah po potpisivanju ugovora trebao biti vraćen. Nakon što je od njih primio novac više se nije javljao niti je novac vratio te da su naknadno putem društvenih mreža saznali da se ne radi o Sashi Malkovichu, već o Saši Š. Optužnica na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu još nije potvrđena.

U srpnju 2013. o Saši Š. pisao je i portal Oslobođenje.ba. Naime, zbog pokušaja prijevare službenicima Policijske uprave Bihać tada je prijavljen muškarac koji se u bihaćkoj čaršiji predstavljao kao Mladen Milosavljević, TV producent, novinar i glumac. U danima prije prijave, naveli su, ostvarivao je kontakte sa ljudima iz javnog i kulturnog života grada na Uni, nudeći im različite primamljive poslovne angažmane po Europi, zauzvrat tražeći tek sitniš od stotinjak eura - "za reguliranje viza". 

Nakon toga, navodi Oslobođenje, izgubio mu se svaki trag, a godinu dana ranije po sličnom je principu "ordinirao" Sarajevom.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • 15.03.2023.

    ŽJa sam radio na projektu The Voice na kojemu je i radio Sascha Malkovich kojemu je ovaj debil skoro istog imena nekoliko puta krao identitet jer je našao prije par godina njegovu torbu s laptopom i dokumentima, a sve mogu dokumentirati crno na bijelo, a isto može potvrditi produkcija filma čije je snimanje obustavljeno zbog Lockdowna i Corone. U ovoj je priči jedino neminovno da je novinarka Helena T. prijateljica s nekim od oštećenih što svatko pametan može zaključiti po načinu na koji je pisala članak i koji dotična objavljuje 2023 ! Što ga nije objavila 2020 kad se sve odigralo i kontaktirala produkciju filma ili redatelja Roberta. S obzirom da se Malkovich borio za život u bolnici zbog sepse i živi na relaciji London - L.A - Zagreb osobno ću je tužiti jer nije poštovala istinitost podataka i navoda i zbog tog prevaranta i svojih prijatelja zbog 350 eura napsala neprovjjereni i nepotpuni članak. Trebala je i navesti da pravi da je pravi Malkovich zbog istog imao velikih problema zbog kojih mu je patio i Gift Shop Sascha Star Studio koji ima u Londonu i koji je ponovo digao na noge. Kolega mi je i prijatelj i znam sve o istome, što nije napisala da je Srebrenka Herold - Mijatović koju spominje inicijalima a s kojom sam ja radio na HRT-u sa svojim ljubavnikom Milićem ucjenjivala Slavicu Esceltone i njenog muža Bernya kada je pijana i drogirana pala na njenoj jahti i da je pokrala arhiv HRT-a u kojem nema niti jedne emisije Stil koju je uređivala. Lakrdija od novinarke !

  • purger60 14.03.2023.

    Surađivao sam sa pravim i originalnim Saschom Noom Malkovichem koji je samo rođen u istom gradu kao i taj prevarant koji se da bi paradoks bio veći okoristio prije par godina kada je Sascha izgubio dokumente, a ovaj se zove Saša a uopće niti ne sliče. Ovim pravite probleme Saschi i njegovoj obitelji, okomite se na prevaranta i uostalom ne poštujete Zakon o zastari jer je sami navodite to bilo prije tri godine, a objavljujete priču 14.03.2023. Jel vam novinar normalan? Sascha je živjeo u Londonu jer sam jednom tjedno s njim i njegovom obitelji u kontaktu. Teško je bolestan a vi objavljujete priču o klošaru koji se nameračio na prepoštenu osobu. 

  • ptica neznalica 14.03.2023.

    Pa i političari prodaju šuplje priče, i još to naplate kroz porez

Komentiraj...
Vidi sve komentare