To je to što me zanima!

Prevarila ljude za 5 mil. kn i tvrdi su je lihvari prisilili

Liječnica koja je oštetila 70 jamaca za oko pet milijuna kuna tvrdi da si je lihvari natjerali u dugove te da je dignula kredite kako bi ih isplatila
Vidi originalni članak

Liječnica iz Novigrada Podravskog, Mira Božičević-Radaković, koja je optužena da je podigla više od pet milijuna kuna kredita i prevarila 70 jamaca, pojavila se na parničnom postupku na koprivničkom Općinskom sudu. Tužio ju je bivši ravnatelj koprivničke Gimnazije Zvonko Zagrajski za povrat oko 70 tisuća kuna koje je kao jamac uplatio umjesto nje. Radaković tvrdi kako nije istina da je podigla više od pet milijuna kuna kredita već da je riječ o 'manjoj svoti', oko 2,3 milijuna, od kojih je otplatila 1,7 milijuna kuna. Izjavila je da nije željela oštetiti jamce nego je kreditima htjela vratiti lihvarske dugove. Požalila se da je, pritisnuta lihvarima, počela dizati kredite te da je uz posao u Domu zdravlja radila i druge poslove, primjerice prodavala piliće. Podsjetimo, liječnica i njezin suprug su 2007. godine nepravomoćno su osuđeni na zatvorske kazne zbog prevare. Tadašnji šef gradskog SDP-a Zvonko Zagrajski, dobio je dvije godine uvjetno jer je kao jamac krivotvorio podatke o plaći. Predmet je Županijski sud vratio na ponovno suđenje te je cijeli slučaj otišao i zastaru.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • plavi cvijet 22.03.2010.

    Zastara za člana SDP-a? Ti daj meni, ja ću tebi. Zato nam i je ovako ovih 20-tak godina.

  • blackwolf 22.03.2010.

    Da naravno a lihvari su ju presilili da prevesla jamce...uostalom ko joj je dao kredit za koji nije bila rentabilna?

  • JerkoKC 22.03.2010.

    Ništa lihvari nisu krivi.Znala je s kim ima posla ,pa zašto se onda upuštala u te igre.Kakvo je sudstvo u našoj državi ona će još postati i svetica.Naša država štiti takve kriminalce.

Komentiraj...
Vidi sve komentare