To je to što me zanima!

Prevarila Riječane: Posudila je milijune i nikad ih nije vratila

Danijela Rasperger dovodila je ljude u zabludu i navela ih da joj daju novac, koji je obećala da će vratiti. Od 11 lakovjernih Riječana dobila je više od dva milijuna kuna...
Vidi originalni članak

Nakon dovršene istrage, Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci podiglo je optužnicu protiv  52-godišnje hrvatske državljanke zbog počinjenja kaznenog djela prijevare.

Novi list navodi kako je riječ o Danijeli Rasperger iz Samobora.

Kako stoji u optužnici, okrivljenu se tereti da je od travnja 2009. do prosinca 2015. godine u Rijeci, zbog imovinske koristi, od ukupno jedanaestero oštećenika tražila i dobivala razne novčane iznose.

- Tvrdila je da su joj novci navodno potrebni za ishodovanje kredita u inozemnim bankama, pomaganje u rješavanju imovinsko pravnih i sudskih postupaka, pribavljanje potrebne dokumentacije za izgradnju kuće i sl. Tereti ju se da je od nekih oštećenika tražila da joj posude novac uz obećanje kako će ga vratiti za nekoliko dana unaprijed znajući da to neće učiniti. Na opisani način okrivljenicu se tereti da se okoristila za ukupan novčani iznos od 2.069.195 kuna i 2.335 eura  - stoji u priopćenju DORH-a. 

Općinsko državno odvjetništvo predložilo je da se okrivljenici produži istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Idi na 24sata

Komentari 52

  • Big_Daddy 👊😎 03.11.2016.

    Ak je i malo pametna zbrisat če u neku prekooceansu zemlju i možete joj stavit soli na rep svi od reda zajedno sa cjelim Hrvatskim sudstvom.........

  • 1955 30.10.2016.

    Pitanje je sada,dali uopće žaliti ovih 11 mutavih ?

  • Fighter for Justice 30.10.2016.

    Pa zar to nije otišlo u zastaru?! Kaj neznate naše sudstvo nije njemačka,ljudi pa na balkanu smo!

Komentiraj...
Vidi sve komentare