To je to što me zanima!

Previše odlikaša: Uz uspjeh će gledati predmete 7. i 8. razreda

Predlagalo se da se u tom slučaju gleda uspjeh 5. i 6. razreda, a ne samo 7. i 8., no odlučeno je da se vrednuje prosječna ocjena iz svih predmeta u 7. i 8. razredu...
Vidi originalni članak

Ministarstvo obrazovanja pokrenulo je novi sustav bodovanja za upis u srednju školu, nakon što se lani pokazalo da je velik problem sa superodlikašima koje gimnazije ipak ne mogu upisati. Zbog velikog interesa pojedine škole ne mogu upisati sve učenike iako imaju isti broj bodova, piše Večernji list.

Predlagalo se da se u tom slučaju gleda uspjeh 5. i 6. razreda, a ne samo 7. i 8., no Ministarstvo se ipak odlučilo za drugo rješenje - da se vrednuje prosječna ocjena iz svih predmeta u 7. i 8. razredu. Također, dodatno se boduju i plesne i glazbene škole, a djeca koja se pobijedila na nekom državnom natjecanju imaju izravan upis. Dodatne bodove dobivaju i vrhunski sportaši.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • griffie 23.03.2011.

    Još više otežavaju djeci situaciju..Najbolje bi bilo iz temelja promijeniti školski sustav po uzoru na Veliku Britaniju.. U osnovnoj školi se teško nositi s gradivom a kamoli u srednjoj školi..umjesto da imamo mogućnost biranja predmeta prema onome što želimo studirati moramo učiti po 17 ili 18 predmeta...i koja korist od toga? Jurimo ocjenu a ne znanje..

  • ed_force_one 23.03.2011.

    Meni se ne sviđa što danas djeca za upis u srednju školu moraju obje molbe predat na istoj školi. Mi smo mogli u svoje vrijeme birat i čak predat molbe u dva različita grada.

  • toc3003 23.03.2011.

    nesto ne kuzim... iz vlastitog iskustva koliko vidim ove klince danasnje i po razgovoru sa njihovom starijom bracom i sestrama, klinci jedva prolaze skolu, padaju razrede, a ovdje govore da ima sve vise odlikasa? prema tim svim pricama, danas je odlikas rijedak, a i na neki nacin i sramota prema njima samima... :/ u moje vrijeme sramota je bilo dobit manju ocjenu od 3.... danas nisi fora vec ako imas vecu ocjenu od 2....

Komentiraj...
Vidi sve komentare