To je to što me zanima!

Troje u bolnici, jedan nestao, a potraga se obustavlja do jutra

Čamac se prevrnuo u Visovačkom jezeru nadomak otočića Visovca. Trojica spašenih mladića su bila pothlađena kada su dovedena u šibensku bolnicu. Potragu za četvrtim obustavili su u 22 sata
Vidi originalni članak

Na Visovačkom jezeru u Nacionalnom parku Krka u subotu predvečer dogodila se tragedija - prevrnuo se čamac i u hladnoj vodi je nestao maloljetnik iz obližnjeg sela. 

Potraga za maloljetnikom obustavljena je zbog mraka večeras u 22 sata i nastavlja se u nedjelju od 7 sati ujutro, poručila je Kosor, javlja Šibenski portal.

Dva policajca, šest pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja s brodicom te 10 dobrovoljaca iz Dobrovoljnih vatrogasnih društava Skradin i Dubravice s dva broda, u subotu navečer pretraživali su obje obale nizvodno od otoka Visovca.

- Dobili smo dojavu oko 17.50 sati da su četiri maloljetne osobe s ovog područja doživjele nesreću na Visovačkom jezeru. Tri su doplivale do obale i pružena im je liječnička pomoć u Općoj bolnici Šibenik. Dečki su sada prilično dobro i policajci s njima obavljaju razgovore, a na samom jezeru policijski službenici zajedno s pripadnicima HGSS-a i DVD-a Dubravice  traže nestalog mladića. U potrazi sudjeluju i rendžeri Nacionalnog parka Krka sa svojim plovilima - potvrdila nam je glasnogovornica PU Šibensko-kninske Marica Kosor.

Čamac se prevrnuo u Visovačkom jezeru nadomak otočića Visovca, na kojemu se nalazi franjevački samostan. Puše bura, a temperature zraka i vode su blizu ništice. Trojica spašenih mladića su bila pothlađena kada su dovedena u šibensku bolnicu. Strahuje se da je četvrti mladić stradao u hladnoj vodi, ali još uvijek postoji nada da je isplivao negdje na otočiću ili obali.

Visovac je otočić u proširenom dijelu kanjona rijeke Krke šest kilometara uzvodno od Skradina. Jezero i obala obrasli su trskom i drugim gustim raslinjem, što uz mrak i niske temperature otežava potragu.

Idi na 24sata

Komentari 41

  • listovača 25.03.2018.

    Bože dragi koji bezosjećajni komentari?Stekao sam dojam da je nekima i drago.

  • dudlac111 25.03.2018.

    Pa ne shvacam mjesto da traze dok ne madju oni do sutra obustavljaju potragu,mali i ako ke imao sanse da prezivi vise ih nema

  • mrTrobec 25.03.2018.

    Kako im nije Bog pomogao

Komentiraj...
Vidi sve komentare