To je to što me zanima!

Preživjela je poplavu u Gunji: Kokica Saša postala je model

Aktivistica Prijatelja životinja Katja Markovina kokoš Sašu je pronašla u Gunji. Fotogenična koka postala je model i od nedavno krasi plakate udruge
Vidi originalni članak

Kao jednu od rijetkih sretnih koka koje će žive dočekati blagdane, Prijatelji životinja su fotografirali Sašu u božićnom ozračju uz prepun stol veganskih delicija te su tako pozvali sve na kušanje jela bez životinjskih sastojaka.

Svima koji nju ili neku drugu kokoš žele pozvati na večeru Saša poručuje da uživa u kuhanom kukuruzu, ali rado posegne i za bademima ili orasima na kolačima.

- Uz obilje hrane koja nam je na raspolaganju, ne treba stradati nijedna životinja - kažu Prijatelji životinja. Sašu je Katja Markovina uočila u Gunji među mnoštvom “lajavih četveronožaca” u kavezu s papigicom i dva pilića. Nepoznati gospodin ih je izvukao iz jedne od poplavljenih kuća.

- Odmah sam predložila da ih udomim. Pristao je dati mi piliće, a papigica je ostavio za svoju kćerkicu - prisjeća se Katja Saše dok je još bila “mala žuta loptica”.

Piliće je nazvala neutralnim imenima.

- Ime Saša asociralo nas je na nekog sa žutom kosom, a Vanja suprotno tome, pa smo ih tako i nazvali. Nakon tjedan dana cvrkutanja, skakanja, čeprkanja u centru Zagreba, Saša i Vanja stigle su u mjesto u kojem sam odrasla - ispričala je Katja koja je plakatom na kojem je Saša željela pokazati “da su koke zakon i da postoji obilje blagdanske hrane koja se može jesti umjesto kokoši i ostalih životinja i to prikazati na plakatu”.

- Tijekom snimanja, samo jednom prošetala se preko stola i veganskih kolača, a kukuruz nije niti pogledala. Kuglof joj se najviše svidio zbog badema. Saša i ja htjele bismo svima poručiti da je puno ljepše maziti koku u naručju nego čupati joj perje nakon klanja- poručila je Katja.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • Fenix7 24.12.2015.

    Da, puno je ljepše maziti koku u naručju, nego čupati joj perje nakon klanja. :D :D

  • sladevcan 24.12.2015.

    bože te sačuvaj..

  • david ruskan 24.12.2015.

    Ima takvih na estradi kolko hočeš :P

Komentiraj...
Vidi sve komentare