To je to što me zanima!

Preživjeli: Hvala Hrvatima što su nas spasili iz busa

Putnici koji su stradali u slovačkom busu imaju samo lijepe riječi o našim liječnicima. Kažu da će im ono što su vidjeli zauvijek ostati u pamćenju
Vidi originalni članak

Darina Kučikova (64), Želmira Vallovičova (67), Anna Lechanova (60) i Helenna Rigelska (62) četiri su ozlijeđene putnice koje su u noći na utorak iz gospićke bolnice prevezli u Slovačku. Članovi obitelji su ih dočekali, presretni što su njihovi najmiliji preživjeli nesreću u kojoj je na autocesti nedaleko od Gospića poginulo 14 ljudi. Za svoje zdravlje zahvaljuju hrvatskim liječnicima.
- U Hrvatskoj su se dobro brinuli o meni, ali drago mi je što sam se vratila kući - rekla je Želmira Vallovičova, koja je smještena u bolnici u Košicama. Gotovo sve žene u nesreći su “zaradile” potres mozga, uz prijelome i ogrebotine. Kažu kako će im rane na tijelu zacijeliti, ali ono što su vidjele zauvijek će im ostati urezano u pamćenje.
Trupla14-ero Slovaka dva su dana bila na Zavodu za sudsku medicinu u Rijeci. U srijedu poslijepodne zrakoplovom su ih s Krka prebacili u Slovačku.

POGINULE PUTNIKE NISU MOGLI PREPOZNATI
Na Zavodu za sudsku medicinu u Rijeci trupla nismo identificirali jer su obitelji htjele da njihove najbliže što prije prevezu u Slovačku. Neke osobe zbog ozljeda glave uopće nije bilo niti moguće identificirati, rekao nam je predstavnik riječkog Zavoda za sudsku medicinu Alan Bosnar. Svi preminuli putnici imali su višestruke ozljede glave i prsnoga koša.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • andjeo3 11.09.2008.

    hvala bogu što su živi. a što se tiče liječnika, nemam komentara. važno da svijet vidi kako su požrtvovni i brižni. a naš čovjek - kad stigne na red za toliku brigu, može biti sretan i pisati novinama kako ga nisu dokrajčili u nekoj od bolnica.

  • user_21090 11.09.2008.

    Da su se bar mogli svi spasiti,na žalost nisu.Trebamo svi biti ponosni na strućnost lijećnika i med. osoblja.Svaka im čast.

Komentiraj...
Vidi sve komentare