To je to što me zanima!

Pri vrhu smo ljestvice zemalja EU-a u zlostavljanju gay osoba

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Među netolerantnim zemljama su i Italija, Litva, Latvija, Bugarska, Rumunjska. Među tolerantnim zemljama su Danska, zemlje Beneluxa, Njemačka i Švedska.
Vidi originalni članak

Agencija za temeljna prava EU (FRA) provela je istraživanje u kojem je sudjelovalo oko 93.000 pripadnika LGBT zajednice u zemljama EU i u Hrvatskoj te ga je objavila u petak, na Međunarodni dan borbe protiv homofobije i transfobije. LGBT osobama su postavili pitanje koliko su česti slučajevi zlostavljanja i napada na njih. 

U Hrvatskoj je 27 posto ispitanika odgovorilo kako su takvi napadi izrazito rašireni, a 51 posto ih je reklo da su prilično rašireni. U Italiji je 51 posto pripadnika LGBT zajednice reklo kako su napadi na njih izrazito rašireni, a u Litvi čak njih 59 posto. U Bugarskoj 44 posto ispitanih smatra da su takvi napadi izrazito česti, u Rumunjskoj 33 posto, a u Latviji 32 posto. 

Među najtolerantnijim zemljama, odnosno zemljama gdje su napadi na LGBT osobe izrazito rijetki su Danska, zemlje Beneluxa, Njemačka i Švedska. 

Rezultate istraživanja agencija FRA, pogledajte OVDJE. 

Idi na 24sata

Komentari 664

  • leoirex 26.05.2013.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • MrMacroMan 19.05.2013.

    Nijedan čovjek vam ne može dati prava koja vam je PRIRODA uskratila!

  • dominik-vu 19.05.2013.

    Treba njih na goli otok pa neka se tamo ......!

Komentiraj...
Vidi sve komentare