To je to što me zanima!

Prigožin ponovno kritizira guvernera Sankt Peterburga, zatražio kaznenu istragu

Beglov, član vladajuće ruske stranke Jedinstvena Rusija,  vodi grad od 2018., prvo kao privremeni guverner, a od 2019. kao izabrani
Vidi originalni članak

Vođa plaćeničke skupine Wagner, Jevgenij Prigožin, kritizirao je u petak guvernera Sankt Peterburga, Aleksandra Beglova, u kontekstu borbe za vlast u rodnom gradu ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Prigožin je na svojem blogu na Telegramu ustvrdio da je Beglov "nitkov" kojemu nije mjesto u gradu i ponovno zatražio kaznenu istragu o njegovim aktivnostima. 

SURADNJA S KOALICIJOM ZEMALJA? SAD: S Kinom uspješno razgovaramo o izbjegavanju materijalne pomoći Rusiji

Beglov, član vladajuće ruske stranke Jedinstvena Rusija,  vodi grad od 2018., prvo kao privremeni guverner, a od 2019. kao izabrani. 

Prigožin ga često napada, a ovaj put ga je optužio da laže javnosti i zanemaruje sigurnosnu situaciju u gradu.

Beglov još nije odgovorio na te optužbe.

Prigožin, koji vodi svoju tvrtku i Wagner u tom gradu, kritizirao je guvernera što nije ništa učinio nakon ubojstva provladinog blogera Vladlena Tatarskog.

ZANIJEKAO OPTUŽBE Rusija službeno optužila novinara WSJ-a za špijunažu: Prijeti mu 20 godina zatvora

Tatarski je ubijen u nedjelju u eksploziji u kafiću u Sankt Peterburgu čiji je vlasnik Prigožin. Pritom je 40 ljudi bilo ozlijeđeno. Osumnjičena je jedna žena.

- Beglov nije nimalo pomogao nakon tog terorističkog napada. Štoviše, vjerujem da je on kriv što u gradu nema nikakve sigurnosti da bi se to moglo spriječiti- rekao je.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare