To je to što me zanima!

Prijavili tri majke sudu jer nisu htjele cijepiti djecu

Ženama prijeti novčana kazna do 2000 kuna. Čak i ako ih Prekršajni sud osudi, ne postoji zakonska norma koja roditelja može prisiliti da cijepi dijete
Vidi originalni članak

Ministarstvo zdravstva prijavilo je tri majke koje nisu dale cijepiti svoju djecu. Među njima je i majka čije je dijete zbog reakcije na ranije cijepljenje bilo hospitalizirano u Klaićevoj bolnici, piše Večernji list.
- U dobi od mjesec dana dijete je reagiralo na cjepivo agonijskim plačem i visokom temperaturom. Imalo je temperaturu višu od 39 - opravdava se Z.M.K. i dodaje da joj je najvažnija dobrobit djeteta.
- Imam pravo odlučivati o nečemu što zdravlje moga djeteta dovodi u opasnost - tvrdi majka danas 7-godišnjeg djeteta, koju je sanitarnoj inspekciji prijavila školska liječnica. Ostale dvije majke odbile su djecu cijepiti protiv morbilija, rubeole, parotitisa, difterije i tetanusa. Ministarstvo zdravstva pak nije prijavilo očeve djece, ili barem provjerilo prethodno jesu li oni protiv ili za cijepljenje djece, nego samo majke, jer su stavile svoj potpis na formular kojim odbijaju dati suglasnost za cijepljenje. Ženama u prekršajnom postupku prijeti novčana kazna do 2000 kuna, a čak i ako ih Prekršajni sud osudi, ne postoji zakonska norma koja roditelja može prisiliti da cijepi dijete.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • -mrvica- 28.02.2010.

    dica se moraju cjepit......mater neka odlučuje o svom zdravlju,ne mora u startu ugrožavat dječje.....

  • DJEVICA 28.02.2010.

    Da, te majke neka plate kazne za odbijanje lošeg cjepiva za svoju djecu, a kako će biti kažnje majke nasilnika koji su izmasakrirali 14 godišnje dijete u Sesvetama i slične slučajeve.

  • 25sat 28.02.2010.

    \"ne postoji zakonska norma koja roditelja može prisiliti da cijepi dijete\"., Treba li što dodati ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare