To je to što me zanima!

Prijavili trojac: Oštetili udrugu iz Lokava za 138 tisuća kuna

Policijski službenici Policijske postaje Delnice dovršili su kriminalističko istraživanje nad troje hrvatskih državljana, starosti 48, 59 i 72 godine, zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela...
Vidi originalni članak

Počinjenjem više kaznenih djela troje osumnjičenika je udrugu iz Lokava oštetilo za najmanje 138 000 kuna. Policijski službenici Policijske postaje Delnice dovršili su kriminalističko istraživanje nad troje hrvatskih državljana, starosti 48, 59 i 72 godine, zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela.

Dvoje počinitelja se sumnjiči da su kao odgovorna osoba te djelatnica trgovačkog društva, s ciljem da ostvare protupravnu imovinsku korist, u razdoblju od početka 2010. pa do sredine 2019. godine, počinili više kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, zatim krivotvorenje službene ili poslovne isprave, a 48-godišnjakinja se sumnjiči i za kazneno djelo povreda obveze vođenja trgovačkih ili poslovnih knjiga.

Naime, sklopivši ugovor s udrugom iz Lokava o knjigovodstvenom poslovanju istu su oštetili za oko 138 tisuća kuna budući da su naplaćivali poslove koje trgovačko društvo nikada nije izvršilo. Uz spomenuto, 59-godišnjak se sumnjiči i za počinjenje navedenih kaznenih djela kao odgovorna osoba lokvarske udruge, ali i za nekoliko kaznenih djela nedozvoljena trgovina. Zbog sumnje u počinjenje spomenutih kaznenih djela, policija je protiv dvoje osumnjičenika (48 i 59 godina) podnijela kaznenu prijavu mjerodavnom državnom odvjetništvu. Za kazneno djelo zlouporaba položaja i ovlasti i krivotvorenje službene ili poslovne isprave, kazneno je prijavljen i 72-godišnjak, kao odgovorna osoba oštećene udruge, te trgovačko društvo sa sjedištem u Lokvama.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Bocwanna 08.07.2020.

    Dobar Loš Zao..... 😏

  • goga2020 08.07.2020.

    Udruga je iz Lokava, ne iz Lokvi ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare