To je to što me zanima!

Prijavljeni sisački liječnici: U pacijentu su ostavili stezaljaku

Dva kirurga i dvije medicinske sestre instrumentarke su prijavljene Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku zbog nesavjesnog liječenja pacijenta Omera Sušića
Vidi originalni članak

Protiv dva kirurga i dvije medicinske sestre instrumentarke Sisačke bolnice podnesena je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu zbog nesavjesnog liječenja 55-godišnjeg pacijenta Omera Sušića koji je naposljetku umro.

Pokojni Omer Sušić  je 16. siječnja ove godine žurno operiran zbog teških ozljeda koje je zadobio u nesreći na poslu. Na njega je naletio kamion dok je u košari krana Elektre Križ obavljao poslove u Kutini. Pao je s velike visine, zadobio teške ozljede glave, zdjelice, puknuo mu je ošit. Nakon operacije je započela njegova agonija. 

Nesretni je čovjek s medicinskim instrumentom, točnije 26 centimetara dugom metalnom stezaljkom, u utrobi živio čak 67 dana. Trpio je nepodnošljive bolove, a liječnici su ga uvjeravali da je to normalno nakon operacije. Strano tijelo uništavalo mu je utrobu. Na kraju je oslabio, dobio trovanje krvi i završio u bolnici, iz koje nije ni izašao. Sušić je umro 26. travnja, gotovo tri i pol mjeseca nakon operacije.

Kriminalističkim istraživanjem policija je utvrdila da su medicinski tim sisačke bolnice suprotno pravilima struke, tijekom operacije, nesavjesno postupao što je uzrokovalo smrt pacijenta.


Idi na 24sata

Komentari 76

  • JohnConstantine 10.06.2014.

    čudno što nisu zaboravile koju sestru njemu

  • liliana 10.06.2014.

    A u tim lokalnim bolnicama,sačuvaj Bože.Uvijek je tako bilo.Kad mi je kćer bila mala,bile smo u provinciji i rasjekla je usnicu.Odveli je u karlovačku bolnicu,a tamo dežurni kirirzi pijani.Sašili joj usnicu i dok smo izašle van to je otpalo i onda smo otišli za Zagreb.

  • liliana 10.06.2014.

    Pa jesu li ti ljudi pijani dok operiraju,pa kako možeš ostavit instrument u utrobi?

Komentiraj...
Vidi sve komentare