To je to što me zanima!

Prijete li novi požari? 'Idućeg tjedna velika vrućina i bura...'

Iako bi pomogla u gašenju požara, prva obilna kiša na području Dalmacije mogla bi prouzročiti veliku katastrofu, s obzirom na to da je vegetacija u potpunosti uništena...
Vidi originalni članak

Većina požara u Dalmaciji pod kontrolom je, ali opasnost još nije prošla. Meteorolozi, naime, najavljuju novi toplinski val koji će idući tjedan biti sve izraženiji i to zbog prodora afričkog zraka

Kako se zasad čini, idući tjedan će zapuhati bura što bi, u kombinaciji s vrućinom, moglo biti vrlo opasno, javlja N1.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Iako bi pomogla u gašenju požara, prva obilna kiša na području Dalmacije mogla bi prouzročiti veliku katastrofu, s obzirom na to da je vegetacija u potpunosti uništena požarima na nekim područjima, i da postoji opasnost od erozije tla, upozorava naša meteorologinja Tea Blažević.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • ljubica ljubičica_1 19.07.2017.

    Nadam se više bez požara !

  • 19.07.2017.

    Bio sam na nekoliko požara,kad je vjetrar 10 000 ljudi ga ne može ugasit. Bježi i spašavaj glavu,tada ne možeš pristupiti,u sat vremena izgori 1km. Prije 15 g sam bio na jednom požaru i padne noć i gori gusta borova šuma, ali sva sreća da po noći nije bilo vjetra,i požar se nije pomaknuo sto metara. Ujutro nas 15 krene sa pet naprtnjača,u blizini bio jedan bunar ostali nosili vodu iz tog bunara koji je bio udaljen oko 300 m,i u 4 sata izgasimo požar u sred guste šume bez kanadera,bez cisterni jer cesta je bila udaljena 1km.Gasi se kad je mirno,danas će biti cijeli dan bez vjetra i treba to iskoristiti.

  • Herzog(315178) 19.07.2017.

    Dajte jednom shvatite požare ne pali bura niti topli zrak nego ruka poremećenog uma koji zna da je požar teško gasiti pri takvim uvjetima . Policiju, vojsku i vatrogasce treba rasporediti na dežurstva na terenu kada puše bura i egzistiraju visoke temperature !

Komentiraj...
Vidi sve komentare