To je to što me zanima!

Prijetio je Plenkoviću i Vladi pa dobio godinu dana zatvora...

Jelić je nazvao ured Vlade te ponukan shvaćanjem da Hrvatska ima novca za ratne avione, a nema za bolesnu djecu, telefonski tajnici premijera uputio prijetnje i najavio da će ih sve tamo 'zgromiti i ubiti'...
Vidi originalni članak

Ivan Jelić kriv je što je u travnju prošle godine, u nakani da ustraši premijera Vlade RH kao i članove Vlade, sa svog telefona nazvao vladin ured te zatražio da ga spoje s premijerom nakon čega je poziv preusmjeren na telefon osobne tajnice. Jelić je zaprijetio da će kupiti avion, pronaći premijera, zgromiti i sve ubiti.

Prijetnjama da će sve usmrtiti počinio je kazneno djelo prijetnje protiv slobode te se osuđuje na kaznu od jedne godine zatvora to jest uvjetno na četiri godine. Također mora platiti tisuću kuna sudskih troškova, kazala je sutkinja Vera Holjević Marincela s Općinskog suda u Rijeci. 



Podsjetimo, mladi Lošinjanin u travnju prošle godine nazvao je ured Vlade te ponukan shvaćanjem da hrvatska država ima novca za ratne avione, a nema za bolesnu djecu, telefonski, preko osobne tajnice premijera, hrvatskoj Vladi i premijeru uputio ozbiljne prijetnje najavljujući da će doći i sve ih tamo "zgromiti i ubiti".

Dva dana kasnije policija ga je uhitila na njegovom gradilištu na Malom Lošinju te ga privela na ispitivanje, a kasnije, uz kaznenu prijavu i na sud, koji ga je nakon ispitivanja pustio da se brani sa slobode.

Tijekom suđenja mladić nije osporavao da je kao građanin, koji ima pravo na svoje mišljenje, nazvao ured premijera, ali je insistirao da nikom nije prijetio već se samo metaforički izrazio. Kazao je kako nikad to više ne bi učinio, pogotovo jer nije očekivao da će zbog svega biti uhićen i priveden na sud. Na suđenju je izrazio žaljenje zbog svog istupa te naglasio i više puta ponovio kako nikom nije prijetio već je bio revoltiran činjenicom da "novca za avione ima, a za bolesnu djecu ne". 

Idi na 24sata

Komentari 93

  • 02.02.2019.

    Pametan, dobro skreće s teme, ali se vidi kad laže. :D Odličan materijal za politički kadar. :D

  • Eva Maras 01.02.2019.

    To je stvarno ozbiljna prijetnja? Kupiti ću avion i zgromiti vas. Koliko vidimo avion ne može kupiti ni Andrej Plenkovića , a ni njegov ministar Krtičević također.

  • dol_guldor 01.02.2019.

    HDZ-mafija i banda lopovska puna kriminalaca i lazljivaca

Komentiraj...
Vidi sve komentare