Obavijesti

News

Komentari 93

Prijetio je Plenkoviću i Vladi pa dobio godinu dana zatvora...

Prijetio je Plenkoviću i Vladi  pa dobio godinu dana zatvora...
5

Jelić je nazvao ured Vlade te ponukan shvaćanjem da Hrvatska ima novca za ratne avione, a nema za bolesnu djecu, telefonski tajnici premijera uputio prijetnje i najavio da će ih sve tamo 'zgromiti i ubiti'...

VIDEO

Ivan Jelić kriv je što je u travnju prošle godine, u nakani da ustraši premijera Vlade RH kao i članove Vlade, sa svog telefona nazvao vladin ured te zatražio da ga spoje s premijerom nakon čega je poziv preusmjeren na telefon osobne tajnice. Jelić je zaprijetio da će kupiti avion, pronaći premijera, zgromiti i sve ubiti.

Prijetnjama da će sve usmrtiti počinio je kazneno djelo prijetnje protiv slobode te se osuđuje na kaznu od jedne godine zatvora to jest uvjetno na četiri godine. Također mora platiti tisuću kuna sudskih troškova, kazala je sutkinja Vera Holjević Marincela s Općinskog suda u Rijeci. 



Podsjetimo, mladi Lošinjanin u travnju prošle godine nazvao je ured Vlade te ponukan shvaćanjem da hrvatska država ima novca za ratne avione, a nema za bolesnu djecu, telefonski, preko osobne tajnice premijera, hrvatskoj Vladi i premijeru uputio ozbiljne prijetnje najavljujući da će doći i sve ih tamo "zgromiti i ubiti".

Dva dana kasnije policija ga je uhitila na njegovom gradilištu na Malom Lošinju te ga privela na ispitivanje, a kasnije, uz kaznenu prijavu i na sud, koji ga je nakon ispitivanja pustio da se brani sa slobode.

Tijekom suđenja mladić nije osporavao da je kao građanin, koji ima pravo na svoje mišljenje, nazvao ured premijera, ali je insistirao da nikom nije prijetio već se samo metaforički izrazio. Kazao je kako nikad to više ne bi učinio, pogotovo jer nije očekivao da će zbog svega biti uhićen i priveden na sud. Na suđenju je izrazio žaljenje zbog svog istupa te naglasio i više puta ponovio kako nikom nije prijetio već je bio revoltiran činjenicom da "novca za avione ima, a za bolesnu djecu ne". 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 93
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...