To je to što me zanima!

Prikovan je za krevet zbog skakanja na glavu u more

TRAGIČAN SKOK: Anton (25) je skačući u more slomio kičmu. S bratom (11), majkom i ocem živi u podrumu u Puli od samo 3000 kuna na mjesec
Vidi originalni članak

Anton Živković (25) skočio je na glavu u more dubine metar, slomio vratni kralježak te ostao nepokretan i prikovan za krevet.
- Život mi se promijenio u sekundi. Prijatelj me u posljednji trenutak, kad sam već bio na izdisaju, izvukao iz vode. Nisam osjećao nikakvu bol. Pitao me idemo li na pivo, ali ja se nisam mogao pomaknuti. Bio sam šokiran. U bolnici sam proveo pet mjeseci, a svi prijatelji su mi okrenuli leđa - priča Anton koji se, nakon nesreće u Novom Vinodolskom u ljeto 2007. godine, preselio u Pulu. S majkom, bratom Petrom (11) i nezaposlenim ocem Jozom živi kao podstanar u podrumskom stanu od 30 kvadrata. Stan nema prozora i pun je vlage. Žive od 3000 kuna na mjesec, a 2000 potroše samo za režije.
- Prije nesreće sam trenirao tae kwan do. Ne gubim nadu da ću možda i pomaknuti noge. Živ sam i to je važno. Htio bih samo malo humaniji život, aktivna kolica koja mi trebaju stići od HZZO-a i skroman prostor za život prilagođen invalidu poput mene. Ovako, kad trebam na WC, svi moraju napustiti stan. Na prste jedne ruke može se izbrojiti koliko sam puta s majkom otišao u park - priča Anton, kojemu 11-godišnji brat pomaže pri služenju internetom jer on sam ni to ne može.
Antonu možete uvelike pomoći uplatom na žiro-račun broj 3330036376 otvoren kod Istarske kreditne banke, s naznakom za Antona Živkovića.


NITKO MU NEĆE POMOĆI DOK NE PLATI 9760 KN
Mirnes Omerhodžić (18) ostao je invalid  2006. nakon skoka u more u Opatiji. Nema zdravstveno jer nema ni hrvatsko državljanstvo. Neće ga ni dobiti dok ne plati 9760 kuna duga HZZ0-u. A roditelji mu nemaju toliko novca.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • nitron 28.02.2009.

    Pojedince koji komentarišu ovu zlu sudbinu ovog momka treba biti sramota. Bolje bi bilo da mu pomognu, ali teško je biti human, kad te tjera vlastita pohlepa, teško je drugom pomoći,,jel da... Niko vas i ne tjera samo se suzdrite svojih komentara. Postojimo i mi koji ćemo pomoći ! ! !

  • maštrapan 28.02.2009.

    komentar što se tiče prijatelja! Imam 37 godina, obitelj,diplomu, lip posao ali u \"prijatelje\" sam se davno razočarao. Smatram da je prijateljstvo nepostojeća kategorija jer svi \"prijatelji\" gledaju isključivo sebe i puni su podlosti, a važi i latinska izreka iz starog Rima \"Čovjek čovjeku vuk\". To se pokazalo i u ovom slučaju kad su svi \"prijatelji\" napustili ovog momka koji je nastradao!

  • 28.02.2009.

    Pomoći nekome je osobna odluka dobre volje. I treba pomagati. No, ljudi su različiti: ima masa onih koji su isto nastradali i još gore žive od ovih i nekih koj ma se skupljalo, ali ne žele to \'\'na sva zvona\'\'. Sami se muče i pate i preživljavaju. I u tome je sva nepravda. Oni koji su samozatajni - ne dobiju ništa, a oni koji se uslikavaju - profitiraju. To već pomalo zgleda \'\'estradno\'\'.

Komentiraj...
Vidi sve komentare