To je to što me zanima!

Prikupili većinu novca: Za dva mjeseca Mihovila će operirati

Desetogodišnjaku koji se kreće uz hodalicu, ruski će stručnjaci s Instituta za rehabilitologiju TULA u Beogradu operirati tetive nogu i omogućiti mu da prohoda
Vidi originalni članak

Širi se akcija za Mihovila Mišetića, desetogodišnjaka iz zaleđa Vrgorca koji boluje od teškog oblika cerebralne paralize. Nakon što je njegova obitelj preko novina 24sata zatražila da im se pomogne prikupiti 4.000 eura za dvije operacije i oporavak dječaka, odazvali su se čitatelji, a i splitska Udruga mladih 'Prijatelj' pokrenula je svoju humanitarnu akciju "Korak za Mihu". Tim novcem dječaku, koji se jedva kreće uz hodalicu, ruski će stručnjaci s Instituta za rehabilitologiju TULA u Beogradu operirati tetive nogu po metodi Etapna fibrotomija po Ulzbatu i omogućiti mu da po prvi put prohoda.

Do sada je prikupljeno oko 20.000 kuna

- Operacija je zakazana za lipanj, a počele su se događati jako lijepe stvari. Nemam riječi da zahvalim čitateljima i drugim ljudima dobre volje koji su nam odlučili pomoći. Do sada je prikupljeno oko 20.000 kuna, dijelom iz akcije "Korak za Mihu", a dijelom od čitatelja 24sata. Ne sumnjam da će se prikupiti novac za dvije planirane operacije te da će Miha uskoro zaigrati nogomet sa svojim vršnjacima i njemu veliku želju -  kazala je majka Željka Mišetić (45).

Brat mu boluje od cerebralne paralize i simptomatske epilepsije

Kao što smo pisali, Mihovil ima i brata blizanca Franju kojem je još teže narušeno zdravlje pri porodu. Boluje od cerebralne paralize i simptomatske epilepsije, Ima smetnje vida, sluha i govora, nepokretan je te ne može sam jesti. Živi uz konstantan nadzor i pomoć majke koja ima status njegovateljice. Mihovil, pak, ide u školu u Vrgorcu, a u nastavi mu pomaže osobna asistentica. 

Akcija za dječaka i dalje traje, a može se  pomoći uplatama na račun: Željka Mišetić (za Mihovila) kod Splitske banke - IBAN: HR64 23300033241913733. 

Idi na 24sata

Komentari 20

  • sućidar 17.04.2014.

    Sretno Miho :)

  • bklf 17.04.2014.

    sretno!

  • tulipan-ka 17.04.2014.

    Mihovile sretno,evo za ovakve slučajeve bi se mogao iskoristiti novac prikupljen za malu Noru,koliko djece treba pomoć...

Komentiraj...
Vidi sve komentare