To je to što me zanima!

Prikupljeno 3,2 milijuna dolara za liječenje tinejdžera kojem je u glavu pucao 84-godišnjak

Pucnjava se dogodila u četvrtak oko 22 sata po lokalnom vremenu u Kansas Cityju. Mladi Afroamerikanac Ralph Yarl (16) je upucan u glavu nakon što je došao do krive kuće kako bi pokupio svoju mlađu braću
Vidi originalni članak

Na stranicu za prikupljanje sredstava GoFundMe do sad je uplaćeno preko 3,2 milijuna dolara putem više od 86.000 donacija za pokrivanje medicinskih troškova za Ralpha Yarla (16), crnog tinejdžera koji je u četvrtak upucan dva puta nakon što je greškom prišao pogrešnoj kući u Kansas Cityju.

Tinejdžer je pozvonio na vrata 84-godišnjem bijelcu Andrewu Lesteru kako bi pokupio svoju mlađu braću blizance. Nakon što je Lester otvorio vrata mladog Afroamerikanca je upucao u glavu i desnu ruku. 

Yarl je uspio pobjeći te je se trenutno oporavlja od zadobivenih ozljeda, a na stranici se navodi da je mladić otišao u tri različite kuće nakon što je upucan prije nego što mu je netko konačno pristao pomoći. 

PRIJETI MU DOŽIVOTNI ZATVOR Dječak pozvonio na kriva vrata u Americi, bijelac ga upucao. Policija: Ovo ima rasni motiv

Prikupljač sredstava napominje da se 16-godišnji Yarl oporavlja kod kuće te da hoda uokolo i komunicira nakon što je u nedjelju otpušten iz bolnice. Donacije će se koristiti za Yarlove medicinske troškove i terapiju, dok će se dodatna sredstva koristiti za njegovu školarinu na teksaškom sveučilištu A&M i putovanje u zapadnu Afriku, dodaje se na stranici.

- Zaustavio se na prilazu i pozvonio na vrata. Muškarac u kući otvorio je vrata, pogledao mog nećaka u oči i pucao mu u glavu. Moj nećak je pao na tlo i čovjek ga je ponovno upucao. Ralph ima dug put pred sobom mentalno i emocionalno, ali činjenica da kreće i komunicira je pravo čudo s obzirom na ono što je preživio - kazala je tetka nesretnog tinejdžera Faith Spoonmore. 

'RASNI MOTIV' Ralph (16) u SAD-u išao pokupiti braću blizance, došao je do krive kuće: Vlasnik ga je upucao

Amerikanac iz Missourija Andrew Lester predao se policiji u utorak te je optužen za za napad prvog stupnja i oružanu kriminalnu akciju. Tužitelj je rekao da je pucnjava imala rasnu komponentu. Lester nije optužen za zločin iz mržnje, a u optužnim dokumentima ne piše da je pucao u mladog Afroamerikanca zbog rasizma.

Ralph i njegova majka Cleo Nagbe telefonski su razgovarali s predsjednikom Joeom Bidenom u ponedjeljak navečer. Razgovarali su obitelji, ljubav prema glazbi i Ralphovom snu o diplomi kemijskog inženjerstva.

Idi na 24sata

Komentari 29

  • Mate Parlov 😉 20.04.2023.

    dosao do krive kuce pokupiti bracu ...

  • 20.04.2023.

    Daj čovječe bio sam s prijateljem u Clevlandu prije pet godina kod njegovih roditelja, ti crnci su nenormalni! Izašli u grad navečer i trgovački centar, vidili bijelce, to se skupilo, počeli gađati nas kamenjem, trčati za nama... Ne čudim se što ih nitko ne voli...

  • 20.04.2023.

    Sam je kriv što ga je htio opljačkati

Komentiraj...
Vidi sve komentare