To je to što me zanima!

Primorac za godinu dana odgodio državnu maturu

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Primorac kazao je kako razumije bunt djece koja nemaju dovoljno informacija, a ipak ih se sili na maturu
Vidi originalni članak

Ministar školstva Dragan Primorac pristao je ipak, iako je tvrdio da neće, na odgodu državne mature za godinu dana. Prema njemu, cijeli je sustav “zakazao” u jednom segmentu.
- Ključno je bilo čuti ono što misle učenici kako bi na pravi način ta informacija došla do mene jer su neki od mojih suradnika znali reći da je situacija za učenike vrlo dobra - rekao je Primorac. On razumije bunt djece koja nemaju dovoljno informacija, a ipak ih se sili na maturu. Ministar kaže da će uskoro otkriti i krivce. Dodao je da će dati potporu svim ustanovama da državna matura nakon godine odgode zaživi u Hrvatskoj.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • user_806 29.04.2008.

    Po Primorcu je zakazao sustav,a u stvari je zakazao on sam.

  • srenjoskolac 29.04.2008.

    Svi srednjoskolci, koji su protestirali, su idioti. Drzavna matura je najbolje sto se dogodilo našem obrazovanju u zadnjih 10 godina. Iako nismo bili posve obavijesteni, nacionalni ispiti su prosli u najboljem redu. Osim toga, vise od 70% ucenika su bili na prosvjedima kako bi izbjegli skolu. Državna matura traži opće znanje kroz 4 godine srednjoškolskog obrazovanja, i to je zasigurno lakše, nego pričat pred ocjenjivačima 3 minute o jednoj temi. Zato gospodine Primorac, vratite državnu maturu.

  • user_23467 29.04.2008.

    On uvijek ima extra bistre ideje. Tako je i morao uvesti Bolonjski sustav studiranja. Ja sam na 3. godini, prva generacija \'\'Bolonjaca\'\'...Nama još uvijek ne znaju reći kako će nam iduće dvije godine studiranja izgledati, tek smo prije mjesec dana saznali kako će se prijavljivati za iduće dvije godine, te koja će uopće biti naša titula (to nam je rekao jedan profesor, a ne netko iz uprave). p.s. Titula je presmiješna, kad podnesem zahtjev za zaposlenje ljudi će mi se smijati - univ.bacc.i kratica mog smjera. A nakon još 2 godine mag.i kratica mog smjera. Hvala ti Zamorče! Podbacio si žestoko. Hvala što si mi zeznuo cijelo studiranje, hvala ti što će me gledati tipa:\'\'Tko je sad ova\'\' iako imam prosjek 4.8. Hvala! Samo ti reformiraj i dalje. \'\'Ide\'\' ti!

Komentiraj...
Vidi sve komentare