To je to što me zanima!

Primošten: Stanari opet uspjeli zaustaviti rekonstrukciju ulice

Ni desetak policajaca, koje je kao investitor dva milijuna teškog projekta angažirala Općina Primošten, nisu uspjeli uvjeriti ljude da se maknu i dopuste početak radova
Vidi originalni članak

Deseci stanara Ulice sv. Jurja u Primoštenu u srijedu su još jednom uspjeli zaustaviti početak rekonstrukcije njihove ulice.  Ni desetak policajaca, koje je kao investitor dva milijuna teškog projekta angažirala Općina Primošten, nisu uspjeli uvjeriti stanare da se maknu i dopuste početak radova.

- Načelnik Stipe Petrina nam se sveti jer na parlamentarnim izborima nismo glasovali za njega. Ne mičemo se odavde dok načelnik i Općinsko vijeće ne potpišu da od ulice neće biti napravljeno stubište - odlučni su prosvjednici.

- Riječ je o projektu starom pet godina, koji je prošao javni uvid i svu drugu proceduru i ima sve dozvole. Istina, kosina će se svladavati stubama, ali bit će omogućen prolaz vozilima i invalidskim kolicima. Neka ti pojedinci, koji se bune samo zato jer više neće moći besplatno parkirati na javnoj površini, ne misle da će još dugo odgađati početak radova i nanositi štetu Općini i izvođaču radova - rekao je Petrina pokazujući svu dokumentaciju. 

Policija, od koje su Općina i izvođač radova tražili da ukloni prosvjednika i osigura nesmetan početak radova, kaže kako su odgodili intervenciju 'dok se ne obave dodatne provjere'. Nadležne inspekcije odbacile su prigovore stanara Ulice sv. Jurja kao neosnovane, a oni su najavili kako će tražiti pomoć predsjednika Ive Josipovića, te novog premijera i ministra graditeljstva.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • tehniks 12.12.2011.

    Taj deda za vrijeme bivše države sigurno nije smio niti pisnuti niti mu je to padalo na ono malo pameti ako je uopće i ima. Ti su mi lokal petrioti zbilja interesantni,a bili bi i krajnje smiješni da zapravo ne urokuju indirektnu štetu svim građanima Primoštena.

  • handball 07.12.2011.

    Posebno zadovoljstvo predstavljao mi je dolazak ljeti na jednu od najljepših plaža u Hrvatskoj pored hotela Zora...Ovo ljeto uslijedio je šok i nevjerica stanjem koji sam zatekao i došlo mi je da zaplačem jer je tamošnji načelnik prezimenom Petrina dao zdrobiti kompletnu prirodno stvorenu plažu i uništio pomorsko dobro. Katastrofa što si ti lokalni šerifi dopuštaju, nemam riječi, užas

  • jdn 07.12.2011.

    Vodeni topovi, gumeni meci i pendreci. svatko tko pozeli izleti na cestu i masuci zastavom nesto prijeti, trazi, zabranjuje, uvjetuje treba snositi sankcije i posljedice. Pa sto ce nam onda institucije ako se sasavi narod ovako ponasa. ma to sve treba u zatvor na prisilni rad pa ce se opametiti

Komentiraj...
Vidi sve komentare