To je to što me zanima!

Uprava Ine: Mađari hrvatskim članovima zaprijetili tužbom

Zahtjev hrvatskih članova Uprave Ine sa stanovništa Vlade je na tragu nužnosti da se što bolje i kvalitetnije upravlja INA-om i to je apsolutni prioritet Vlade, kaže Čačić
Vidi originalni članak

Zahtjev hrvatskih članova Uprave INA-e za sazivanjem izvanredne sjednice uprave sa stanovišta Vlade je na tragu nužnosti da se što bolje i kvalitetnije upravlja INA-om i to je apsolutni prioritet Vlade, rekao je u utorak potpredsjednik Vlade Radimir Čačić. 

Tri hrvatska člana uprave INA-e su, podsjetimo, zatražili izvanrednu sjednicu uprave jer misle da ih se marginalizira te da INA-om upravlja MOL preko predsjednika uprave Zoltana Aldotta.Čačić smatra i kako je nejasan model upravljanja u INA-i. Naglasio je i kako će se to promijeniti kada se za to steknu uvjeti. Na pitanje novinara da li treba mijenjati dioničarski ugovor, Čačić kaže kako upravljačka prava moraju biti u korelaciji s razinom vlasništva, što sada nije slučaj. 

Mađari Hrvatima prijetili tužbom?

U INA-i je u utorak bila izvanredna sjednica uprave čije su sazivanje tražili hrvatski članovi. HRT piše kako su Mađari navodno burno reagirali na hrvatske zahtjeve. Navodno o njima nisu htjeli ni raspravljati te su Hrvatima u jednom trenutku zaprijetili kaznenim progonom. Mađari su odlučni u tome kako nema izmjena dioničarskog ugovora. 

Idi na 24sata

Komentari 48

  • zdrawe 26.09.2012.

    a jel to znaci ako ce se nasi dalje bunit da ce cacic ipak morat u madarski zatvor?

  • konjina 26.09.2012.

    ustani bane jelačiću

  • tuti fruti 11 26.09.2012.

    Dali su inine pumpne stanice još uvijek tako staromodne po hrvatskoj?

Komentiraj...
Vidi sve komentare