To je to što me zanima!

Pripadnik MORH-a prevozio je migranta: Osim visoke kazne čeka ga i stegovni postupak

Vozio je državljanina Kosova koji je nezakonito ušao u Republiku Hrvatsku, a protiv njega je podnesen optužni prijedlog jer je zabranjeno pomaganje državljaninu treće zemlje u nezakonitom prelasku i boravku
Vidi originalni članak

Na odmorištu Dusina na autocesti A1 policija je 19. veljače zaustavila auto kojim je upravljao 30-godišnji pripadnik Oružanih snaga Republike Hrvatske, doznaje Dnevnik Nove TV.

Vozio je državljanina Kosova koji je nezakonito ušao u Republiku Hrvatsku.Pripadnik Oružanih snaga nije krijumčario migranta, izgleda da mu je išao pomoći i prevesti ga do određene lokacije jer je protiv njega podnesen optužni prijedlog po članku Zakona o strancima koji kaže da je ‘‘zabranjeno pomaganje državljaninu treće zemlje u nezakonitom prelasku, tranzitu i boravku‘‘.

NEVJEROJATNE SNIMKE VIDEO Švercali migrante: Mladić probio ogradu na granici s RH, drugi umalo zgazio policajku!

Iz MORH-a su na upit Dnevnika Nove TV potvrdili su da se radi o djelatnoj vojnoj osobi i kazali su da će Oružane snage RH protiv pripadnika pokrenuti i postupak utvrđivanja stegovne odgovornosti.

Za ovakve slučajeve propisana je kazna zatvora do 60 dana ili novčana kazna u iznosu od 3000 eura za svakog potpomognutog državljanina treće zemlje.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • nec.1996 03.03.2024.

    casna vojska svercaju unosan posao .

  • The Koky 03.03.2024.

    Vozio je državljanina Kosova koji je nezakonito ušao u Republiku Hrvatsku.Pripadnik Oružanih snaga nije krijumčario migranta,.išao je pomoći i prevesti ga do određene lokacije ..za malo no.vaca drugi uzimaju puno vise..............hahahahahahahah....nije nije nije.....nije..kad kazem nije, onda nije...tko misli drugacije, je srbin, jugosloven, nevoli Cucmana...itd..

  • Dmitar Kralj 03.03.2024.

    Neka DP i Suverenosti čuvaju granice. Daj Pjenavi i Rasprdu kalaš i na stražu na Drini.

Komentiraj...
Vidi sve komentare