To je to što me zanima!

Pripremaju generalni štrajk: 'Ovo je bitka za tržište rada'

Predsjednik NHS-a Krešimir Sever kazao je kako očekuje da se u štrajk uključe svi slojevi hrvatskog društva jer je ovo 'bitka za budućnost hrvatskog tržišta rada'
Vidi originalni članak

Šefovi sindikalnih središnjica najavili su kako će se njihovo članstvo od 13. do 17. siječnja izjasniti o spremnosti na sudjelovanje u generalnom štrajku. Poručili su i kako su izmjene u radnom zakonodavstvu neprihvatljive te da radnici neće biti sredstvo plaćanja nesposobnosti vlasti. 

Predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever kazao je kako očekuje da se u štrajk uključe svi slojevi društva jer je ovo 'bitka za budućnost hrvatskog tržišta rada'. Odbacio je optužbe da sindikati rade na ruku HDZ-u, rekavši kako to samo radi Vlada svojom nesposobnošću. 

Sindikalne središnjice očekuju da će se na njihove primjedbe na predložene zakonske izmjene i mogući nastavak predgovora pismeno očituje, no napominju kako od akcije neće odustati. 

- Generalni ćemo štrajk organizirati legalno, a kada i na koji način, ovisi o ministru rada i mirovinskog sustava Miranda Mrsića - kazao je Mladen Novosel, šef SSSH. 

Idi na 24sata

Komentari 52

  • Satnik Dušan Jugović 13.12.2013.

    Nimalo me ne zanima štrajk onih koji primaju plaću iz državne blagajne, kao jedan od "robova" iz realnog sektora smatram da sum im plaće još uvijek previsoke, ima ih previše, premalo rade, imaju previše beneficija i općenito su nam na teret.

  • Reful 13.12.2013.

    A za što će se zapravo štrajkati? Jesu li Sever i šefovi sindikalnih središnjica objasnili zašto predložene zakonske izmjene nisu dobre, kako glase njihove primjedbe na te izmjene i zašto su te primjedbe dobre ili misle da je dovoljno reći "ovo je bitka za budućnost hrvatskog tržišta rada" pa da svi navrat-nanos pohrle u štrajk. Da ne bi na kraju ispalo da se štrajka za još goru budućnost nego što bi inače bila... što je s obzirom na sposobnosti Severa i ekipe sasvim realna opcija.

  • 12.12.2013.

    Sever i sindikati će voditi generalni štrajk? Oni su morti nezaposleni, gladni, nemaju beneficije, dijele sudbinu svog članstva? Kad smo već kod toga, gdje je njihovo članstvo, pogotovo ono izvan državnog sektora? Tržište rada u Hrvatskoj, gospodo sindikalisti, ne postoji. Jer nema radnih mjesta. Tko vam još plaća članarinu?

Komentiraj...
Vidi sve komentare