To je to što me zanima!

Pripremala je roštilj: Požar na Hvaru buknuo zbog mještanke

Vatru je gasilo 100 vatrogasaca sa otoka te četiri kanadera i helikopter. Zapalilo se oko 100 hektara niskog raslinja i borove šume. Vatrogasci i dalje nadgledaju požar
Vidi originalni članak

Splitska policija završila je kriminalističku istragu nad 46-godišnjakinjom iz Zastražišća koju sumnjiče kako je 5. rujna, ispred kuće u uvali kod Zastražišća na Hvaru, neoprezno ložila vatru na otvorenom roštilju. Vatra se zbog vjetra proširila i zahvatila okolno nisko raslinje i borovu šumu. 

Opožarena je površina od oko 50 hektara, a materijalna šteta je oko 300.000 kuna. A na terenu je, zbog neoprezna roštiljanja, već drugi dan oko 100 vatrogasaca, dva kanadera te dva air tractora. Kako nam kaže županijski vatrogasni zapovjednik, Dražen Glavina, vatra se više ne širi, ali požarište još nije sanirano.

- Kako je riječ o vrlo nepristupačnom terenu, vatrogasci se jedva probijaju kroz šumu. Uskoro bismo trebali povući kanadere, ali kao ispomoć gasiteljima na terenu će ostati dva air tractora - kazao nam je Glavina. 

Protiv 46-godišnjakinje podnijeta je kaznena prijava nadležnom Državnom odvjetništvu zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. Tko kaznena djela iz stavka 1. i 2. ovoga članka počini iz nehaja, kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do tri godine.

Idi na 24sata

Komentari 37

  • ApartmaniJerković 06.09.2013.

    To vam j tako kad ih država hrani i daje socijalnu pomoć,pa neznaju štaće pa uživaju jer nemoraju raditi onda još pale požar i sve i dalje na trošak naš koji plaćamo redovito poreze.

  • ParlevuFranse 06.09.2013.

    Boduli nisu bas najbistriji ljudi.

  • NeNormalan 06.09.2013.

    Lijepo naplatiti sate rada vatrogasaca, sate naleta kanadera i sanaciju štete na opožarenom području, plus zakonom propisana kazna. Mislim da bi to uvelike spriječilo takve nadobudne budala da pale roštilje po plažama i drugim opasnim mjestima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare