To je to što me zanima!

Pripremite se za norijadu: Evo koje će sve ceste biti zatvorene

Zagreb: Maturanti kreću u podne s Trga bana Jelačića i idu prema Bundeku. Na Bundek bi trebali doći oko 13 sati. Program na Bundeku će trajati do 21 sati
Vidi originalni članak

U petak je norijada. Zagrebačka policija je zbog toga objavila koje će ceste i u kojem periodu u petak biti zatvorene. Prema procjenama u norijadi će sudjelovati oko 6.000 maturanata. Okupljanje počinje na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu u 10 sati, a povorka kreće u podne prema Bundeku. Program na Bundeku će trajati do 21 sat.

Kretanje velike povorke pješaka gradskim ulicama je predviđeno od 12 do 13 sati sljedećom trasom:
START u 12 sati na Trgu bana Josipa Jelačića  - Praška – Zrinjevac – Strossmayerov trg – Tomislavov trg – Mihanovićeva – Miramarska – Ulica grada Vukovara – Hrvatske bratske zajednice – Most slobode – Ulica Damira Tomljanovića Gavrana – ulazak u park Bundek oko 13 sati.
Prije i za vrijeme prolaska kolone pješaka, promet će navedenim ulicama biti u potpunosti zatvoren, a na prilaznim pravcima otežan.
Tramvajski promet će od oko 11.30 sati do oko 12.30 sati biti obustavljen preko Trga bana Josipa Jelačića i odvijat će se obilazno prema organizaciji ZET-a. Autobusni promet s terminala Pothodnik će od oko 12 sati do oko 13 sati s redovnih linija biti preusmjeren na Ulicu grada Vukovara i Držićevu aveniju i dalje redovnom trasom.
Obilazni pravci za vrijeme zabrane prometa u pravcu istok – zapad su:
Slavonska avenija - Zagrebačka avenija
Avenija Dubrovnik.
Obilazni pravci za vrijeme zabrane prometa u pravcu sjever - jug su:
Držićeva avenija - Šubićeva ulica
Jadranski most  - Savska cesta.
Jadranski most  - Selska cesta. 

Građanima, putnicima i vozačima se preporučuje da u vrijeme održavanja manifestacije izbjegavaju odlazak prema centru Zagreba te da izbjegavaju navedene prometnice kojima će se i kretati velika kolona pješaka.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • maser 19.05.2017.

    Smjer kretanja kolone :autobusni kolodvor, željeznički kolodvor, Bregana pa kud koji po zapadnoj Europi.

  • sladana 18.05.2017.

    Gluposti... Čemu se imaju veseliti? Što će za koju godinu trbuhom za kruhom?

  • lang 18.05.2017.

    Umjesto da se zadržava i zatvara promet po gradu i podržava huliganstvo, bolje da maturante potrpaju u kamione, buseve... i odvedu ih na radne akcije - branje voća, povrća, čišćenje šipražja, divljih deponija, farbanje i sl. jednostavno održavanje objekata - al ne ..sutra bumo opet čitali o riganju i ispumpavanju želudaca i ostalim posljedicama huliganstva...

Komentiraj...
Vidi sve komentare