To je to što me zanima!

'Pritisci na Srbe traju od '96. i želi se izazvati uznemirenost'

Očito je cilj da se izazove uznemirenost, pravna nesigurnost kod građana ovog grada te tako kod njih stvori osjećaj besperspektivnosti i odsustva perspektive za život u Vukovaru, rekao je Pupovac
Vidi originalni članak

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac komentirao je nedavna uhićenja i kaznene prijave na području Vukovara protiv dvojice muškaraca. Njih se sumnjiči da su kao pripadnici srpskih paravojnih postrojbi, počinili ratni zločin protiv civila u vukovarskim četvrtima Petrovoj Gori i Sajmištu 1991. godine.

TIJEKOM 1991. GODINE Uhićenja u Vukovaru: Civile su prebijali, gušili, ubadali nožem

Pupovac je poručio da na dio ljudi srpske nacionalnosti u Vukovaru pritisci traju još od 1996. godine. Upitao je zašto je netko baš sada neke od njih odlučio privoditi, prenosi HRT.

- Očito je cilj da se izazove uznemirenost, pravna nesigurnost kod šireg i većeg broja građana ovog grada te tako kod njih stvori osjećaj besperspektivnosti i odsustva perspektive za život u ovom gradu. Mi smo se takvih praksi u posljednjih 30 godina u mnogo slučajeva nagledali i naslušali - rekao je.

RATNI ZLOČINI Uhićenja u Vukovaru: 'Mene je silovao, a sina krvnički tukao'

Slučaj je na izbornom saboru Mladeži HDZ-a komentirao i premijer Andrej Plenković.

- Ova se vlast ne miješa niti u rad policije niti u rad državnog odvjetništva. Oni rade sukladno zakonu i neovisno od politike i tako treba nastaviti. Ako postoje utemeljeni dokazi za daljnje kaznene postupke, to nije nešto na što bilo tko u politici smije i može utjecati. Znam da nema nikakve nevidljive političke ruke koja na taj proces utječe - rekao je Plenković.

 

Idi na 24sata

Komentari 369

  • stop 09.12.2018.

    ***Admin***: Poštovani, molimo vas da ne komentirate opomene Admina. Za sve dodatne informacije uvijek se možete javiti na e-mail zona@24sata.hr.

  • purgerica prva 09.12.2018.

    Pupi, daj kaži konačno gdje je završilo dr Šreter? Budi muško! I čovjek! Priznaj, sve znaš. Nego, jel se ti to treseš zbog braće cetnika, pa znamo gdje su ti bila braća 91-95!

  • AUSSIE 09.12.2018.

    Kako ulaze u zgradu suda meni se čini da ova dvojica "privode"policajce ili su to milicajci pa ulaze kao kolege.

Komentiraj...
Vidi sve komentare