To je to što me zanima!

Priveli muškarca (49) koji je prijetio da će se zapaliti

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Muškarac sa sinjskog područja dva sata je bio u svom Renaultu sa 460 litara benzina. U srijedu su ga priveli istražnom sucu Županijskog suda...
Vidi originalni članak

Policija je u srijedu ujutro istražnom sucu Županijskog suda privela A.M. (49) koji je u utorak prijetio da će se zapaliti ispred njemačkog veleposlanstva u Zagrebu. Dobio je kaznenu prijavu zbog dovođenja u opasnost imovine i života. Muškarac sa sinjskog područja u Renaultu 4 je sa 460 litara benzina prijetio da će se spaliti.
- Odmah smo utvrdili da je muškarac psihički rastrojen. Između ostalih zahtjeva, predao nam je i spis od 100 stranica na njemačkom, koji smo morali proslijediti njemačkom veleposlanstvu. Tražio je i da njegovu prijatelju popravimo internet koji ne radi. Shvatili smo da nema koristi od pregovora - rekao je Alenko Ribić iz koji je predvodio ekipu specijalaca.  Pregovarač je i nastavio razgovarati s A. M. kako bi mu odvratio pozornost. Za to su se vrijeme specijalci spremili za napad. Za samo 10 sekundi razbili su staklo Renaulta 4 i izvukli A. M. Srušili su ga na kolnik i vezali. Istodobno su vatrogasnim aparatima pošpricali automobil da spriječe eventualnu eksploziju benzina.
- Sve opasne situacije uvježbavamo do najsitnijih detalja pa tako i prijetnju samospaljivanjem. Usprkos tome, sve se moralo uskladiti jer nije bilo vremena za pogrešku - ispričao nam je zapovjednik Alenko Ribić. Nije htio precizirati koliko je specijalaca sudjelovalo u akciji. To je, rekao je, tajna.
Kako smo kasnije doznali, A. M. je psihički bolesnik te mu je propisan redoviti psihološki nadzor. U policiji je evidentiran zbog šverca duhanom i oštećenja imovine. Živi u Dicmu kraj Splita. Samac je, nema niti bližu rodbinu. Ni susjeda koja u Dicmu živi u istoj zgradi nije ga baš dobro poznavala.
- Bio je povučen. Ponekad smo se pozdravili, ali nikad nismo ozbiljnije razgovarali. Saznavši što je pokušao napraviti, šokirala sam se - kaže susjeda koja se nije htjela predstaviti.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • be yourself 06.01.2010.

    Bome nije tešto je u Hrvatskoj biti psihički rastrojen !

  • be yourself 06.01.2010.

    Trebao se zapalit na Markovom trgu za vrijeme sjednice i tako sve lopove dići u zrak.

  • drug Tito_1 06.01.2010.

    pa nek nazovu drugaricu Merkel i nek se čovo razgovara.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare